We ontvingen een bericht van Aschwin over dit onderwerp, waarin onder andere:
"Aan de vooravond van de top van de G8 (de zeven grootste industrielanden plus Rusland) in Evian, heeft de Franse politie zaterdag met traangas en wapenstokken honderden anti-globalisten uiteengejaagd.

Volgens getuigen begon de confrontatie toen de betogers van hun tentenkamp in Annemasse aan de Zwitserse grens oprukten om een kantoor van de Socialistische Partij te belagen. Extreemlinkse groeperingen beschouwen sociaal-democratische partijen vaak als “huurlingen van het kapitalisme”."

Het is een interessante ontwikkeling dat nu demonstranten onderling het niet eens zijn. Dit is wel een teken dat velen van hen niet goed weten waar ze het over hebben, en alleen maar pragmatisch handelen naar een mening die ze op dat moment hebben.

Het is daarom goed om ook te proberen om deze mensen te confronteren met de feiten. Misschien dat dan een aantal, de goedwillenden onder hen, duidelijk wordt dat de armen in de ontwikkelingslanden het meeste baat hebben bij invoering van een wereldwijd kapitalistisch systeem.

Maar dan bedoelen we ook een “kapitalistisch” systeem. Niet wat tegenwoordig (foutief) op scholen en media kapitalistisch wordt genoemd. Dat is hooguit een “gemengde economie”.
Koop, lees, verbreid hiervoor het boek van Johan Norberg: "Leve het Kapitalisme". Een boek vol feiten. Zie onder andere een recensie van Dirk Verhofstadt op: http://www.libertarian.nl/artikelen/article021125_000000.html

Hoopgevend, nou ja een sprankje, is een alinea van een verslag van Pieter Kottman in de NRC van 31mei/1juni waarin hij schrijft:"Pragmatisch zijn ook de demonstranten zelf. Voorheen waren ze bekend als anti-mondialisten. Nu hebben ze zichzelf herdoopt tot "altermondialisten", sinds het besef is doorgedrongen dat globalisering niet persé slecht is voor de Derde Wereld."

Misschien zijn ze dan toch op de goede weg!