De Amerikaanse Centrale Bank, de FED, heeft de rente weer met een kwart procent verlaagd. Dit om de economie te stimuleren. De ECB, de Europese Centrale Bank, komt nu in de verleiding om hetzelfde te doen. Ook verlagen. Maar helpt dat tegenwoordig nog wel?

De laatste anderhalf jaar, vanaf dat de neergang in de economie inzette, hebben ze al twaalf keer eerder de rente verlaagd. En dat heeft kennelijk nooit geholpen. Zou nu de dertiende keer wel helpen? Of is nog een veertiende keer nodig?
De interbancaire rente (rente tussen de banken onderling) is in Amerika nu nog maar 1 (Eén) procent. Dus veel ruimte om te verlagen is er niet meer. Het kan toch niet zo gek worden dat als je geld gaat lenen, dat je dan nog rente "uitbetaald" krijgt? Het is nu al de laagste stand van de laatste 50 jaar.

Overigens heeft de ECB met een rente van 2 procent ook niet erg veel ruimte om no0g lager te gaan!

Wat moet je nu doen met je spaarcentjes? Wie het "weet" mag het zeggen. Jammer is dan niemand het weet! Je kunt hoogstens redeneren wat er “zou moeten" gebeuren. Maar ook dat zal niet echt gaan gebeuren. Allerlei onverwachte dingen gebeuren; en overheidsmaatregelen horen daarbij.

Als je echt bezig bent met na te denken wat je met je spaarcentjes moet doen, lees dan toch nog eens het stuk "The Case For Gold" by Bill Bonner, 27 Juni 2003 op http://www.libertarian.to
In eerste instantie reclame om een belangrijk boek te kopen, maar met zoveel gegevens dat je er voor het bepalen van je beleid altijd wat van opsteekt.