Er zullen niet al te veel lezers zijn die zich nog het spraakmakende proces in de Verenigde Staten tegen het echtpaar Rosenberg herinneren.

Toch zien we nu, na 50 jaar, weer publicaties die op de onjuistheid of onrechtvaardigheid van dat proces terugkomen.

Laat mij voor op stellen dat ik grote bezwaren heb tegen de doodstraf.
Ten tweede vind ik het altijd frappant voor de macht van de politici, dat als je maar iets tegen hen, "de staat", doet, dat je dan de zwaarste straffen krijgt. Bedrijfsspionage wordt gestraft, maar spionage tegen de staat is meteen "hoogverraad" en betekent de doodstraf, of levenslang!

De andere kant van de medaille, over het gewicht van een dergelijk verraad, wordt benadrukt door een "Open Letter to the Rosenberg Son" van Ronald Radosh op de L I site, zie:
http://www.libertarian.to/NewsDta/templates/news1.php?art=art261

Bedrog in een bedrijf wordt, terecht, gestraft. Maar belastingontduiking voor hetzelfde bedrag wordt gestraft met een veelvoud ervan.

U kent wel het mopje wat u moet doen op het moment dat de belastinginspecteur een ontduiking bij u dreigt te ontdekken. Dan moet je hem doodschieten. Dan kun je alleen maar voor moord worden veroordeeld, en dat is altijd gunstiger dan veroordeeld te worden voor belastingontduiking!

We hebben nog een lange weg te gaan voordat het primaire belang van IEDER individu weer voorop komt te staan. De enige juiste en morele politieke filosofie die dit uitdraagt, is het LIBERTARISME.

1 REACTIE

  1. haaaiii….. srry moest ff

    nou kwou ff melden wij hebben dit gedoe op sgool en tis super hoorrzzz…

Comments are closed.