Alleen al het in bezit hebben van een speelgoedpistooltje waaruit je erwtjes kunt schieten, kan je een boete opleveren van 250 tot 450 euro.
Niet bij voorbeeld in Frankrijk, Spanje en Portugal. Maar wel in Nederland.

De reden van dit strenge NL verbod is dat dit speelgoed op het gezicht bijna niet van echt is te onderscheiden en daarom gebruikt kan worden om iemand te bedreigen.
Los van het feit dat het, hoewel onverstandig, dus ook gebruikt zou kunnen worden voor zelfverdediging, is deze verklaring nog lang geen reden om iemand domweg voor het "bezit" ervan te beboeten. Dan moeten we ook mensen gaan beboeten voor het bezit van een aardappelschilmesje, een keukenmes, een zakmes, een hockey stick en noem maar op. Je kunt met alles iemand bedreigen.
Noem nog even de "auto". Ik kan me geen dreigender wapen voorstellen dan de auto. Elke dag vallen er in Nederland enkele doden door. Tien doden op een weekend is geen uitzondering.
Wanneer zou het eenvoudige bezit van een auto strafbaar worden ?

Het treurige van deze hype tegen wapenbezit is dat het de misdadigers in de kaart speelt en plegen van misdaden voor hen minder gevaarlijk, dus aantrekkelijker, maakt. Daardoor neemt de misdaad toe.

2 REACTIES

  1. Een achterlijke en gevaarlijke logica inderdaad.
    Men zou in zo’n geval de agent erop moeten wijzen dat hij een piemel heeft en dus mogelijk een verkrachting zou kunnen plegen. Kijken hoe hij dan reageert.

  2. Sinds de film The Godfather zou lgischerwijze het bezit van een bril dus ook strafbaar gesteld moeten worden.

Comments are closed.