Ook al wordt in de media op dit moment de aandacht niet erg op de EU gevestigd, de verdere machtsconcentratie in Brussel gaat toch gewoon door.

Zo zien we dat Italiaanse politici de definitieve goedkeuring van de nieuwe grondwet willen bespoedigen en nog dit jaar willen afronden. (Italië is tot 1 januari voorzitter). De Duitse ambassadeur bij de Eu waarschuwt tegen het heropenen van de discussies en is net als de meeste andere Europese landen bang dat dan de bereikte compromissen weer op losse schroeven komen te staan. En Frankrijk wil al helemaal niets wijzigen! Protesten van enkele landen, o.a. Ierland en Finland, klinken zwak. Van Nederland en België hoor je helemaal niets!
Dus veel aandrang om de nieuwe grondwet er zo snel mogelijk door te persen.

Israël vraagt de EU op een vergadering van ministers van Buitenlandse zaken in Brussel om zich meer met de conflicten in het Midden Oosten te bemoeien. De Europese ministers van Buitenlandse zaken tonen zich "blij verrast", net als ook hun Palestijnse collega.
Minister van Ardenne (Ontwikkelingshulp) die minister De Hoop Scheffer (Buitenlandse Zaken) verving, noemde het zelfs een "doorbraak".
Er komen nieuwe mogelijkheden voor onze politici. Meer macht naar Brussel.

De Europese Commissie wil meer geld door het (weg)transport meer te belasten. Tolheffing via het "eurovignet". Men zegt dat het is om de infrastructuur te verbeteren en het fileprobleem te verkleinen. Maar tegelijkertijd wordt bepaald dat een deel van de buit ook aan andere, gerelateerde, projecten zoals milieu en de concurrenten van het wegtransport (spoorwegen) gegeven kan worden.
Bovendien moet natuurlijk een deel worden afgeroomd om de ambtenaren en het controleapparaat hiervoor te financieren
Om te beginnen vallen alleen vrachtwagens van meer dan 3,5 ton onder de regeling. Iedereen die even nadenkt weet echter dat deze beperking straks zal worden afgebouwd totdat het voor alle auto’s geldt. Zodra dit "politiek haalbaar" is!

Het is ook duidelijk dat dat geld ergens vandaan moet komen. De kosten van het vervoer stijgen, de producten worden duurder, de consument moet meer betalen voor alles wat hij nodig heeft.

Deze paar voorbeelden tonen aan dat, ook al is het vakantietijd, uw vrijheid verder wordt uitgekold.

Voor meer informatie over dergelijke ontwikkelingen zie de site van FREE EUROPE http://www.free-europe.org

Zie ook het vandaag geplaatste uitstekende artikel van Hans Labohm:
"Eurosclerose’: het taaie ongerief" op site van het Libertarisch Centrum:
http://www.libertarian.nl/artikelen/article030725_100747.html