Mijn huis ligt aan een landweggetje waar regelmatig toeristen langs komen. Regelmatig worden er ook foto’s gemaakt. Daardoor voel ik mij bedreigd. Die foto’s zouden immers gebruikt kunnen worden om te bestuderen waar de zwakke plekken in mijn huis zitten.
Mijn veiligheid zou zeer gediend zijn met een verbod om in mijn buurt foto’s te maken.

Gelukkig is er nu een precedent. De gemeente Wassenaar heeft een verbod uitgevaardigd om op de openbare weg, in de buurt van een woning van Prins Willem Alexander en Prinses Maxima, foto’s te maken.
Wie een foto maakt gaat de cel in, zo wordt er gedreigd.

De Vereniging van Journalisten schijnt (terecht) woedend te zijn omdat hierdoor weer een inbreuk gemaakt wordt op de persvrijheid.

Natuurlijk niet alleen op de "pers"vrijheid, maar op de vrijheid van alle burgers om op de openbare weg foto’s te maken. We weten allemaal uit ervaring dat als er eenmaal op één plek zo’n verbod is, dat er dan meerdere zullen volgen en dat de restricties scherper zullen worden.

Wij zijn benieuwd wat die Vereniging van Journalisten nu gaat DOEN.