Enkele uren nadat ik een stukje geschreven had waarin de vraag gesteld werd of de recessie over was, las ik in het ochtendblad NBdeSTEM een artikel: "Pot voor Kunst en cultuur". Dit had betrekking op de gemeente Roosendaal; maar er is geen twijfel mogelijk dat dit in andere gemeentes in Nederland op dezelfde of ergere manier speelt.

In dat artikel werd bekend gemaakt dat er een pot is van 60.000 euro voor "vernieuwende kunst". Een klein onderdeeltje van de totale kunst en cultuur uitgaven.

Dit (belasting)geld wordt besteed aan:
– experimenten op het gebied van muziek e.d.
Aansluitend op andere leuke dingen, zoals de "plusvoorzieningen":
– Kunst op school.
– Kunsteducatie
– Kunstmaand,
– Kunstlint,
– Kunst op straat
– Kunst voor jongeren

Als er in een land waar zwaar bezuinigd moet worden op pensioenen, WAO, verzorging enz. , zoveel (belasting)geld besteed wordt aan leuke dingen voor de mensen (vooral voor de politici), dan kan het niet anders of de recessie is over.

Ze zijn immers niet zo gek dat ze dat allemaal doen als er op andere gebieden echt nood is?
Of wel? En slikt de burger dit dan allemaal zo maar?

We hebben vroeger reeds gepleit om als één van de eerste bezuinigingen het gehele kunstbeleid bij de overheid weg te halen, het Ministerie (en de gemeentelijke afdelingen) te sluiten, en het belastinggeld aan de burgers terug te geven.
Die kunnen dan zelf bepalen welke schilderijtjes ze kopen willen of niet!

– – – – – – –
Meer over besteding van belastinggelden vindt u op:
http://www.libertarian.nl/topics/belastingen_en_inkomensherverdeling.html#2

1 REACTIE

  1. Ik geef ze groot gelijk dat ze veel investeren in kunst. Met al die mooie grote kunstwerken kunnen ze alle rottende plekken op de echte zorgpunten goed afdekken.

    Het is toch veel eenvoudiger om goedkope medicijnen (temazepam, oxazepam e.d.) aan te schaffen om de hulpbehoevende (verpleging, gehandicapten) lekker te verdoven, dan kan er weer minder personeel ingehuurd worden waardoor er weer meer geld is voor brood en spelen (waaronder kunst en voetbal)

    Dat we hier met zijn allen niet eerder op zijn gekomen.

Comments are closed.