De eigen spaarcenten, je eigen toekomst, blijkt een onderwerp te zijn dat veel lezers interesseert. Hoewel we op deze HUBlog reacties in het algemeen pas weer behandelen als er een relevante aanleiding voor is, willen we soms belangrijke adviezen zo snel mogelijk beschikbaar maken.
Vandaar dat we nu deze reactie van Albert Spits aanbieden:

“Beste Aschwin, ik denk dat het belangrijk is om eens goed mijn artikel te lezen over de Kondratiev-cyclus. Er bestaat een duidelijk verband tussen massa-psychologie, markten en investeringsgedrag, dat is een fenomeen, dat al eeuwen bestaat. Dit is niet alleen door Nikolai Kondratiev opgemerkt en uitgewerkt, maar ook door Ralph Elliott (de Elliott Wave wordt veelvuldig gebruikt door traders op alle markten).

Op dit moment zitten we in een duidelijke baisse-markt en dat betekent, dat aandelen een hele tijd niets zullen doen, sterker nog deze zullen in elkaar zakken tot een dieptepunt, die vele investeerders, pensioenfondsen, beleggingsfondsen en day-traders voor onmogelijk zullen houden op dit moment (dit is echt geen wishful thinking, want ik wou, dat ik ongelijk had).
Baisse- en haussemarkten duren in het algemeen zo’n 16-18 jaar (Kuznetz-golf), deze baissemarkt is begonnen in 2000 en zal dus eindigen tussen 2016-18. Tijdens baissemarkten van! aandelen gaan edelmetalen in haussemarkt-modus (deze staan loodrecht tegenover aandelen, historisch bewezen). Vandaar, dat ik iedereen waarschuw, die investeringen heeft in zowel de aandelen- als de huizenmarkt om in ieder geval deze af te dekken met 10% goud/zilver. Alle rijken op aarde (Warren Buffett, Bill Gates, George Soros, de Rothschilds etc.) hebben minimaal 10% van hun vermogen in goud en/of zilvergerelateerde investeringen zitten.
Dit doen ze niet voor niets natuurlijk, dus wordt het niet eens tijd om dit ook aan de andere beleggers door te geven?

Zie:
http://www.libertarian.nl/artikelen/article020903_095023.html

Zie ook de eerdere stukken op deze HUBlog:
-12 aug: “Goud kopen?”
-17 aug: “Goud 2”