Onze vraag (naar aanleiding van een advies van de Sovereign Society, TSS. ) of het verstandig is om nu goud te kopen (nu het nog in de buurt van 350 dollar per ounce is), heeft nogal wat reacties opgeroepen. Een deel daarvan vindt u op deze HUBlog onder "reactie" bij het betreffende artikel van 12 augustus. U vindt daar ook verwijzingen naar een aantal diepergaande artikelen.

Niemand "weet" wat er in de toekomst gaat gebeuren. Maar misschien weten we wel wat er "zou moeten gebeuren". Wat betreft de ruilwaarde van goud tegen dollars is het logisch dat als er maar genoeg papieren dollars worden bijgedrukt, dat er dan meer dollars voor dezelfde hoeveelheid goud moeten worden neergeteld.

Door het tekort op de begroting plus het tekort op de betalingsbalans vindt vooral de Amerikaanse regering het nodig om op astronomische wijze geld uit dunne lucht te creëren, waardoor de prijzen moeten stijgen.

Of je spaarcenten belegt in goud of in iets anders, is een keuze die iedereen zelf moet maken. Uit allerlei dingen die op dit moment gebeuren, kwam TSS tot het advies dat, voor de overzienbare toekomst, goud "zou moeten stijgen". Niemand "weet"dat zeker.
Een sterk verstorende factor daarin zijn de overheden. Die willen niet dat goud een echte rol gaat spelen. Dat zou hun ritselen ernstig beperken. Als nu bij voorbeeld de goudprijs gaat stijgen, dan zouden zij veel goud, dat ze nog altijd als "reserves" in hun kelders hebben, op de markt kunnen gooien, waardoor de goudprijs dan weer (tijdelijk) zakt.

Ik concludeer echter zelf uit al die artikelen en aanwijzingen, dat het NU inderdaad verstandig is om wat spaarcentjes in goud om te zetten. Maar wie ben ik? Ik eet ook brood! (Op het ogenblik dat ik dit schrijf, is de prijs $ 367.50)

PS. Ook al is het niet de bedoeling om op deze HUBlog te "discussieren", het aandragen van nieuwe feiten en gegevens via "reacties"wordt wel zeer op prijs gesteld. En t.z.t. komen we er wel op terug.

Op de site van LIBERTARIAN INTERNATIONAL vind je op de MAIN een dagelijks bijgehouden grafiek van de goudprijs in dollars. Zie http://www.libertarian.to

1 REACTIE

  1. nou dat was geen slecht artikel, had ik het advies opgevolgd, had ik mooi 200% belastingvrije winst kunnen scoren…
    De berichten zijn nu ook nog steeds dat het veeeel hoger zou moeten.

Comments are closed.