Twee homoseksuele mannen zijn officieel "getrouwd". Kerk en Staat ( de Paus en Bush) gaan hevig protesteren. De Paus probeert zelfs aan politici op te dragen dat ze moeten zorgen dat wetten die dergelijke "huwelijken" toestaan, ongedaan gemaakt worden.

Ayn Rand maakte in "For The New Intellectual" een goede analyse over de onderlinge haat en samenwerking van staat en kerk in de omschrijving van "Atilla en de Witchdoctor".

Dit gedoe wordt veroorzaakt doordat een "huwelijk" een aantal verschillende facetten heeft.

Een "huwelijk" is onder andere een vermogenscontract. Wie kan er nu bezwaar maken als twee mensen met elkaar willen vastleggen hoe ze in de toekomst hun vermogen willen delen?

Zo is het ook een "samenwerkingsovereenkomst" waar toch ook niemand anders iets mee te maken heeft.

Al eeuwenlang heeft het huwelijk echter ook en vooral te maken met de seksuele omgang met elkaar die gepaard gaat met het krijgen van kinderen. Deze koppeling zit er in bijna alle culturen.

Deze koppeling is bij een homohuwelijk onmogelijk. Dat is dan ook een groot verschil met het traditionele huwelijk. En wat dan nog?

Als ook de homoseksuele personen zouden erkennen dat er toch een verschil is, en ze zouden hun overeenkomst (op alle andere punten hetzelfde als het traditionele huwelijk) met een andere term aanduiden, dan zouden de problemen voor een groot deel opgelost zijn.

1 REACTIE

  1. Het lijkt erop dat heterokoppels het woordje "huwelijk" willen patenteren.

Comments are closed.