De discussies over de rechtvaardiging van de oorlog in Irak gaan al een tijdlang niet meer over de massavernietigingswapens van Saddam. Nu krijgt de dictatuur van Saddam de meeste aandacht met vaak de vraag: "Vind jij dan niet dat de wereld beter af is nu zo’n afschuwelijke dictator ven het toneel verdwenen is?"
En dat wordt dan direct gekoppeld aan de stelling dat die oorlog dus goed was.

Harry Browne stelt dit op een uitstekende wijze ter discussie, en komt tot de conclusie, dat dat helemaal niet zo is. Niet voor Irak, niet voor de VS, en niet voor de wereld. Browne noemt daar redenen voor in zijn artikel:
"Is the World a Better Place with Hussein Gone?", dat zeker de moeite van het lezen waard is.
Op de L I site: http://www.libertarian.to/NewsDta/templates/news1.php?art=art342

Wat de consequentie voor de verkiezingen van het volgend jaar zouden moeten zijn, heeft Browne maar twee mogelijkheden: Of "niet stemmen", of stemmen voor de LP.