Bij recente verkiezingen op de Antillen won ene Anthony Godett, die daardoor premier zou moeten worden. Maar voordat dat kon plaats vinden, werd ontdekt dat er tegen hem een justitieel onderzoek loopt wegens corruptie.

Wel geen nood, hij heeft een zus, Mirna, en die kan wel premier worden, en Anthony gaat in een kamer naast haar werken. Een super doorzichtig spel.
Enkele Nederlandse Tweede Kamerleden hebben dan ook al gezegd dat ze daar met de minister voor Antilliaanse Zaken over willen praten.

Wel, praten is niet genoeg. Er wordt veel belastinggeld besteed aan de Antillen, dus Nederland kan daarvoor best wat eisen. Als de politici maar durven!

We hebben het al diverse keren over secessie gehad. Dat is het recht van een (deel van) een staat om zich af te scheiden. Zo moet ook kunnen dat we een deel "afstoten"! En dat kan dan toch gebeuren met de Antillen? Dan kunnen ze daar zelf uitmaken wat ze willen en de Nederlandse belastingbetaler bespaart weer geld.