De nieuwe president van de Antillen, Mirna Godett, stropop van haar broer Anthony, doet het beter dan verwacht.

Ze zegt dat Balkenende maar Papiaments moet leren als hij met haar in de Antillen wil praten.
Ze zegt duidelijk dat Nederland zich maar met zijn eigen zaken moet bemoeien. Dit houdt natuurlijk in dat ze die hondenden miljoenen Nederlands belastinggeld helemaal niet op prijs stelt. Dat is toch prima! Die kunnen we dus van af nu aan de belastingbetaler teruggeven!
Ze zegt dat Nederland in maffiose en corrupte figuren de Antillen de baas is. Daarmee zal ze bedoelen dat ze liever helemaal geen zaken met Nederland doet. Dat is toch prima!
Ze zegt dat er helemaal geen sprake is van een relatie tussen Nederland en de Antillen. Wel prima, dan is dat ook geen probleem.
Ze zegt dat ze geen tijd heeft om met de Nederlandse fractievoorzitters die eind van de maand naar de Antillen komen te praten. Wel, prima, dan kunnen die fractievoorzitters wel thuis blijven. Weer allerlei onnodige uitgaven bespaard! Jammer dat ze zich al zo op dat reisje hadden verheugd. Daarom zal het wel doorgaan en zal er "diplomatiek" wel een oplossing voor die gesprekken gevonden worden.

54 % van de Nederlandse bevolking is al zover dat ze vindt dat de Antillen maar "zelfstandig" moeten worden. Of je dat nu "afstoten" of "vrij laten" noemt, doet er niet toe.
Wat nu nog nodig is, is dat de politici de indruk krijgen dat ze meer stemmen zullen krijgen in de volgende verkiezingen als ze nu voldoen aan de wil van "het volk" en pleiten om de Antillen "vrij te laten"