De overheid geeft 43 miljoen euro extra belastinggeld aan haar staatsbedrijf Kliq. We signaleerden deze wantoestand in een stukje op 4 augustus.

(Wat KLIQ officieel betekent, heb ik nog nergens kunnen vinden!!
In antwoord op reactie van lezer: dit woord is wel goed geschreven,
"kliek" was misschien juister.)

Jeannette Poorter, Directeur van een ander reïntegratiebedrijf, heeft terecht in een open brief aan de minister geprotesteerd, en eist nu dat de andere reïntegratiebedrijven ook 43 miljoen krijgen. Ze verwijt de overheid concurrentievervalsing en vriendjespolitiek. Ze heeft al veel bijval gekregen van collega-bedrijven die op haar brief die aan 200 (twee honderd) andere bedrijven gestuurd was.

Zij heeft gelijk!
De actie is terecht in zoverre dat de overheid alle burgers hetzelfde moet behandelen. En die actie is te begrijpen omdat de staat nu eenmaal 1,2 MILJARD (miljard!) belastinggeld per jaar aan het uitdelen is. (Waarvan de resultaten overigens zeer en zeer minimaal en teleurstellend zijn.)

Edoch! Het is niet de juiste oplossing. De juiste, morele oplossing is dat óók die 43 miljoen niet worden uitgegeven. En dit dan als begin van het afbouwen van de volledige 1,2 miljard. Deze kunnen dan weer aan de belastingbetaler worden teruggegeven.

P.S.
We stuurden dit bericht ook aan Jeannette Poorter, en zijn zeer benieuwd of we er een reactie op krijgen.

1 REACTIE

Comments are closed.