zondag, 10 augustus 2003
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

SABINE HEROLD

Kort geleden, noemden we Sabine Herold in deze HUBlog vanwege de positieve berichten die we kregen over haar successen in het bestrijden van de vakbonden. (zie 2 augustus).
Zij kreeg in Parijs 100.000 mensen op straat.
Zij werd gezien als de nieuwe "libertarische" Joan d’Arc.

Nadat we dat ook in de EUROLETTER hadden gepubliceerd kwamen er echter andere reacties vanuit onze Franse libertarische vrienden.
De volledige verhalen hierover volgen nog, maar hier al vast iets.

Er is wrijving ontstaan doordat Franse libertariers slogans gebruikten als *dismantling* Social Security and State funded pension plans, terwijl Sabine Herold & Co deze alleen maar wilde hervormen.

Enkele maanden geleden waren er in Frankrijk golven van protest tegen een plan Van de overheid om de staatspensioenen te hervormen. Sabine leiidde toen de tegendemonstratie om de overheid, Chirac/Raffarin te steunen.

Tegen de socialisten zijn, wil nog niet zeggen dat iemand libertarisch is. In feite demonstreerde zij ten gunste van de Raffarin-regering, die helemaal niet liberaal te noemen is.

Zo zie je maar weer dat alles niet zo eenvoudig is als het lijkt!
We verwachten binnen enkele dagen met een uitgebreider rapport van onze Franse vrienden te komen.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
zaterdag, 2 augustus 2003
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Sabine Herold

Sabine is de jonge Franse dame die een soort revolutie teweeg aan het brengen is. Weet je wel, we schreven een paar dagen geleden dat mede door haar acties in Parijs meer dan 100.000 mensen op de been kwamen.

Wanneer een revolutie begonnen is, kunnen de historici meestal pas achteraf zeggen. Dat kan niet zo gemakkelijk door mensen die ermiddenin zitten. Maar als we bedenken dat voor decennia het voor libertariërs (en gelijkgestemden) al moeilijk was om een paar honderd mensen enthousiast te krijgen, dan is 100.000 een ongelooglijk getal. Dus toch een revolutie?

We willen de ontwikkelingen graag op de voet proberen te volgen.
In ieder geval gaat LIBERTARIAN INTERNATIONAL de mogelijkheid onderzoeken om Sabine als spreekster te krijgen op de L I SPRING Convention op 3 / 4 april 2004.

Zie ook op de L I site: www.libertarian.to/NewsDta/templates/news1.php?art=art327

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.