Er komen nu bewijzen dat Saddam de massavernietigingswapens (MVW) die hij met behulp van het Westen gemaakt/gekregen had, al medio de negentiger jaren heeft vernietigd. Maar de smiecht heeft daar niets over verteld.
De CIA, en allerlei andere geheime diensten, die miljarden belasting-euros en dollars verslinden, konden dat dus niet weten. Logisch dat George Bush ongeveer 8 jaar (acht jaar!) later nog steeds dacht dat Saddam dat spul nog had. En dat was toch voldoende reden om een oorlog tegen Irak te beginnen.

Als Saddam fair had gespeeld, en het vernietigen aan de CIA en collega’s had verteld, dan hadden Bush en Blair die oorlog niet hoeven te beginnen. Het is allemaal de schuld van Saddam die dat niet heeft verteld!

Natuurlijk was er daarna nog de reden van de onderdrukking van het Irakese volk. Maar dat is natuurlijk niet een argument waardoor de kiezers in Europa of Amerika zich persoonlijk bedreigd voelen. Blijft twijfel of het volk dan voldoende warm voor de oorlog gelopen zou zijn!

Hoe meer we vernemen over wat de echte feiten zijn, hoe meer twijfels we krijgen.

We zijn ook vreselijk benieuwd hoe de Nederlandse regering gaat reageren als de politici haar inderdaad naar de echte feiten over de NL deelname aan de oorlog gaan vragen.

PS. Op de site van FUTURE of FREEDOM FOUNDATION zagen we deze aardige opmerking:
"The military said that Saddam is running out of places to hide. Let’s just hope he doesn’t hide with his weapons of mass destruction. Then we’ll never find him" — Jay Leno

1 REACTIE

Comments are closed.