Ik lees in de krant: (NRC en BNdeSTEM)

"Reïntegratiebedrijf Kliq krijgt 43 miljoen euro van de staat. Want Kliq wordt ontmanteld. Het publieke reïntegratiebedrijf behoudt met 600 werknemers de naam Kliq. Het eigen vermogen van 15 miljoen euro wordt door de staat gefourneerd. De staat betaalt ook 28 miljoen aan het sociaal plan waardoor 850 arbeidsplaatsen verdwijnen. Kliq Employability wordt verkocht aan het Belgische Solvus.

Kliq had eerder al 1500 banen geschrapt. De staat is enig aandeelhouder en had het bedrijf eerder al een bruidschat van 100 miljoen euro gegeven. Vorig jaar leed Kliq op een omzet van 120 miljoen een verlies van 20 miljoen, en in het eerste kwartaal van dit jaar nog eens 10 miljoen.
Maar: NU komt er een levensvatbaar reïntegratiebedrijf met marktconforme voorwaarden."

Kan iemand mij uitleggen wat er hier aan de hand is? Ik snap hier helemaal niets van.

4 REACTIES

 1. Geachte heer, dit is een goede vraag. Ik werk als een van de laatsten bij kliQ, en zie dat er binnen de organisatie Kliq veel aan scheelt. Het is tot mijn spijt een duur betaalde organisatie die zichtzelf in stand houdt met vooral mooi praatjes. Maar de arbeidsmarkt is op dit moment zo krap dat die praatjes nooit waar kunnen worden gemaakt. Verder wil de overheid hoe ik het zie hun gezicht niet verliezen tegen het volk, dit om de moraal van de bevolking aangaande werkgelegenheid hoog te houden. De overheid probeert krampachtig de huidige situatie in ons land te verdoezelen om mogelijk een revolutie te voorkomen en dus kunnen en zullen ze instanties als kliq blijven ondersteunen. Ook al is het om de schijn op te houden.

  Tegen onze clienten zeggen we dat de arbeidsmarkt groot genoeg is, en we proberen ze maar steeds weer te motiveren. Maar de waarheid is dat zelfs onze eigen banan op de tocht staan en dat het hard minder wordt in dit land.

  Er is een storm op komst…

 2. [1] Beste Johan,

  Graag wil ik eens anoniem van gedachten met je wisselen over de problemen bij KLIQ met betrekking tot de deelnemers.

  Gaarne even een seintje.
  Dirk

  PS ben zelf MW-er en kom op voor de doelgroep

 3. Ik vindt dat die gasten van kliq maar zelf een baan moeten zoeken. Dat konden ze toch ook zo goed voor andere mensen?, snap niet dat de staat daar geld aan geeft. Van mij mogen ze het zelfde doormaken wat ik heb door gemaakt bij kliq.

Comments are closed.