De "bezuinigingsdiscussies" bij de Nederlandse overheid laten weer eens duidelijk zien hoe politici handelen en hoe dat in strijd is met hun beloftes.

Zo werden bij de verkiezingen allerlei beloftes gedaan die al of niet in de verkiezingsprogramma’s stonden. Alles zodanig geformuleerd dat het maar veel kiezers zou trekken. Hierdoor gingen overigens ook de programma’s van de verschillende partijen steeds meer op elkaar lijken.

Direct na de verkiezingen werden die programma’s in de prullenbak gegooid, en werd een regering in elkaar gezet met partijen die samen een "meerderheid"aan kamerzetels hadden. Ook politici die van tevoren hadden gezegd dat ze niet in de regering zouden deelnemen, dezen toch mee toen het baantje lonkte. Uiteraard met een goede "verklaring" waarom dit in het landsbelang nodig is!

Er komt een regeeraccoord waarin allerlei vaste afspraken gemaakt worden. Iedereen weet wat het beleid is.
Maar niet heus! Want nu, nauwelijks drie (3) maanden later, worden die afspraken weer in de prullenbak gestopt en worden tegengestelde dingen uitgevoerd.

Er is, tot nu toe, maar één belofte die ze waar maken: "Iedereen krijgt het slechter".

Hoeveel mensen zullen zich de volgende keer weer laten lijmen en gaan weer hun stem aan die politici geven?