donderdag, 11 september 2003
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

FREDERIC BASTIAT STICHTING, site en opening.

De website van de Frederic Bastiat Stichting is nu praktisch volledig operatief. Het is een prachtige site die uw bezoek ten volle verdient. Bezoek: www.bastiatstichting.nl

De OPENINGSBIJEENKOMST FRÉDÉRIC BASTIAT STICHTING
De datum voor onze openingsbijeenkomst is bekend:
deze zal plaatsvinden op woensdag 19 november aanstaande.
Er zal een lezing worden gegeven door Paul Cliteur. Hij zal spreken over de proliferatie van grondrechten. Er bestaat tegenwoordig een neiging bij mensen om alles wat ze willen of nodig hebben te vertalen in termen van een recht.
Waar constituties van oudsher alleen negatieve rechten betroffen (een recht op een privé-sfeer, waar overheidsingrijpen niet is toegestaan) staan er nu steeds vaker positieve rechten in (rechten die een actief ingrijpen van de overheid vereisen).
Cliteur legt uit waarom dit een probleem is.

De locatie en het tijdstip van de bijeenkomst zijn nog niet bekend, maar hierover volgt snel meer informatie. De toegang tot de lezing is gratis. Wij verzoeken u om zich aan te melden via info@bastiatstichting.nl.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.