Vandaag is dan de grote dag! Jan-Peter mag drie kwartier ontbijten met George! Met de machtigste man van de hele wereld. Een macht die straalt uit de manier waarop de media over deze gebeurtenis berichten.

Bij dat ontbijt zullen uiteraard belangrijke zaken worden besproken.

Op de eerste plaats Irak. George zal prijs stellen op de kleine inbreng van Nederland en Jan-Peter zal niet veel anders doen dan beloven nog meer en nog langer Nederlandse hulp te geven.
Dat moet goed vallen, want het moet de sfeer goed maken voor het tweede onderwerp.

Dat tweede onderwerp is de sollicitatie van Jaap (De Hoop Scheffer) voor de baan van NAVO secretaris. Jaap is nu wel minister van Buitenlandse Zaken, en het is niet zo prettig als die zo vroeg weg zou gaan, maar ja, voor zo’n belangrijke post met een veel hoger salaris, moet je daar niet over praten. Want vooral ook omdat het "aanzien van Nederland" (en dus van "ons allen") in de wereld er door verhoogd zou kunnen worden! Een "Nederlander" op zo’n hoge post! We houden dus onze adem in.

Het derde onderwerp komt dan tenslotte op het echte terrein van Jan-Peter; dat gaat over "Waarden en Normen"!
In de tijd van de verkiezingen en de vorming van de regering stond dit punt heel hoog op de hitparade. Maar de laatste tijd hoor je er niets meer over. Een nieuwe kans voor Jan-Peter; nu om dit onderwerp op wereldschaal te gaan promoten. Ook weer spannend wat daar nu uit komt.