Wederom staat de miljoenennota vol met kreten uit de Linkse Kerk. Wederom
blijven budgetten voor ontwikkelings- en milieuactiviteiten – in verhouding tot de lastenverzwaring voor de Nederlandse burger (1,9 miljard) – buiten schot.
Internationaal blijft Nederland aan de leiband lopen van de linkse netwerken. Via hun mislukte beleid op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en conflictpreventie wil men de armoede in de wereld blijven bestrijden. Ook de komende jaren weer voor een aardig bedrag.

(x ? miljard)
Ontwikkelingssamenwerking 2003 2004 2005 2006 2007
Netto-uitgaven (ODA) 4,3 4,3 4,5 4,7 4,9

Ook de vredesoperaties in samenwerking met de Verenigde Naties (VN), de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO), de Europese Unie (EU), en de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) mogen een centje kosten.

(x ? miljard)*
Vrede en veiligheid 2003 2004 2005 2006 2007
Netto-uitgaven 6,7 6,8 6,8 6,5 6,5

Het jaarlijkse budget voor ontwikkelingssamenwerking wordt op 0,8% van het Bruto Nationaal Product (BNP) gehandhaafd. Tot deze 0,8% BNP behoren ook de middelen voor het internationaal milieubeleid.
Ondanks de vele miljarden hulp die ieder jaar vanuit ons land in de bodemloze put van ontwikkelingslanden vloeit, groeien hun buitenlandse schulden.
Veelal worden deze landen geregeerd door corrupte politici en ambtenaren die niet alleen de mensenrechten schenden, maar zich ook immens verrijken over de ruggen van hun burgers. Ons geld is er goed voor.
Al jarenlang hanteert Nederland voor dit soort landen een schuldkwijtschelding. Miljarden schulden worden weggestreept. Er verandert niets; hun schulden blijven oplopen. Ondanks de slechte economische situatie in ons land heeft de regering Balkenende besloten de reeds bestaande schuldkwijtschelding met ingang van 2003 nog eens met 300 miljoen euro extra te verhogen. Ook hier is Nederland weer haantje de voorste.
Volgens de miljoenennota houdt Nederland zich hiermee aan de internationale afspraken. Geklets. In deze moeilijke periode kan het op zijn minst 1,9 miljard minder. Trouwens, in verhouding tot andere landen is Nederland al jarenlang haantje de voorste en voldoet meer dan ruimschoots aan haar afspraken.
Nu is het tijd om te stoppen. Eerst de zaken op orde in eigen land. En zeker niet met een lastenverzwaring van 1,9 miljard, ten koste van de Nederlandse burger.
Op 20 september organiseert de Linkse Kerk onder de noemer ‘Keer het tij’ een landelijke demonstratie tegen het Kabinet Balkenende. Vakbeweging, kerken, PvdA, GroenLinks, SP en meer dan tweehonderd gesubsidieerde organisaties doen er aan mee. Een toonbeeld van volksverlakkerij.
Ze zijn vergeten waarom ze de verkiezingen verloren hebben en dat zij nota bene degene zijn die met hun waanideeƫn ons land in de huidige toestand hebben gebracht.
Het wordt tijd dat anderen hun stem laten horen en meelopen in de demonstratie van ‘Keer het tij’. Zij het met andere eisen dan zij die het probleem gecreĆ«erd hebben. Peter Siebelt

1 REACTIE

  1. Deze website is een goed voorbeeld van volksverlakkerij. Ik hoop dat mensen wijzer worden en geen onzin gaan uitkramen en belangrijk gaan vinden wate echt belangrijk is. Niet dat we twee centen meer gaan verdienen dan vorig jaar. Maar in zien dat de wereld toe is aan verandering, en begin bij jezelf!

    Verder wens ik iedereen veel liefde toe. Make love not war!

Comments are closed.