Behalve om een bepaalde studie te mogen volgen, moet je nu ook aan een loterij meedoen om in aanmerking te mogen komen om een huis te kopen!

Bij voorbeeld in de gemeente Rucphen staan 900 mensen op een wachtlijst voor een woning. Velen al vele jaren!
Door allerlei (overheids)regelingen, wetten en verboden is er een groot tekort. Nu "mogen" er in Rucphen weer 26 koopwoningen gebouwd worden! Om die zo "eerlijk" mogelijk toe te wijzen, heeft de gemeente een loterij bedacht. Daarmee maken ze dan 26 mensen gelukkig. Vooral echter degenen die niet inloten en al heel lang op de wachtlijst staan, worden gedupeerd.

Ook hier gaat weer de stelling op dat "Alles wat de overheid doet, verkeerd uit komt!"

De enige goede oplossing is het afschaffen van al die regels en wetten en verboden. Laat bij voorbeeld mensen hun schuur of garage tot woning ombouwen, laat vakantiewoningen aanpassen tot normale gewone woningen, laat mensen een huis bouwen op plaatsen waar ze een ander niet hinderen, enz.
Keer terug naar een vrije maatschappij.

Zoals het nu gaat, zitten we over honderd jaar nog met een woningnood. En met ambtenaren die fijn de macht hebben om jou een woning toe te wijzen!

1 REACTIE

  1. Is een beetje zoals met inschrijven bij gegeerde scholen in Belgie. Daar geldt domweg wie eerst komt, eerst maalt. Dus gaan ouders soms 3 dagen van te voren kamperen op straat als tieners voor een kaartverkoop van een rockconcert om hun kinderen te kunnen inschrijven. I.p.v. de inschrijving aan de hoogst biedende te geven en zulke mensonterende taferelen te vermijden.

Comments are closed.