Diverse pompstations klagen er over dat de politie niet optreedt tegen het stelen van benzine. Zelfs als foto’s van de bewakingscamera’s worden verstrekt, gaat de politie niet vervolgen.
Het tanken en dan snel zonder te betalen doorrijden, schijnt weer toe te nemen.

De verklaring is dat de politie het te druk heeft met andere zaken.

Dat kan op zich een goede verklaring zijn. Een agent kan maar op een plaats tegelijk zijn.
Maar de immoraliteit van de overheid ligt ook hier in het feit dat de overheid wel die bescherming gemonopoliseerd heeft, en zelfs de zelfbescherming van de pomphouder verbiedt.

Als bij voorbeeld die benzinedieven het risico zouden lopen dat de pompbediende op de wegrijdende, niet betaald hebbende, auto zou schieten, zou dan het aantal van dergelijke diefstallen niet enorm afnemen?

15 REACTIES

 1. Er zijn als een straat afgezet moet worden, hydraulische stiften die elektrisch bediend kunnen worden, de stift staat omhoog als iemand wil tanken heeft hij/zij betaald gaat de stift weer omlaag. Alles is toch te bedenken en ook te maken?

 2. [2] "Dan maar niet helemaal vol" Wat dan weer zo leiden tot omzet verlies van de pomphouder…… Misschien is het een kostenoverweging die de pomphouder zal moeten maken. Feit is wel dat de pomphouder de kosten van wanbetalers kan aftrekken van de belasting en gemiste verkoop niet….

  Overigens is het pizza-bestel-systeem in de VS een prachtsysteem. Als je een pizza wilt bestellen moet je natuurlijk eerst bellen en dan gelijk na het afronden van je bestelling betalen met je credit card. Fraud orders behoren dan tot het verleden.

 3. Eens kijken of ze in actie komen als je uit hun auto’s de benzine zou hevelen.

 4. @Mar: Ik weet niet waar in de VS ze dat doen, maar in Florida heb ik het niet gezien. Gewoon creditcard door de gleuf halen, dan komt de pomp ‘vrij’ en je kunt tanken en daarna afrekenen. Beetje zoals hier bij de onbemande stations. Sommige pompen gaan niet ‘vrij’ bij buitenlandse creditcards, dan geef je die af bij de kassier, die geeft de pomp vrij, je tankt de boel vol en rekent af. Simpel.

 5. @Hugo: Hub pleit niet voor direct schieten. Een pomphouder zou alleen de mogelijkheid geboden moeten worden om te schieten. Het risico voor de dief zal velen er toe brengen dat dan maar niet te nemen.

  Het is nu eenmaal zo dat het veel aantrekkelijker is om te stelen van iemand die zich niet kan verdedigen; een principe dat de staat ook dagelijks toepast.

  Wanneer kregen die vrachtwagenchauffeurs ook weer hun zin? Niet toen ze de wegen blokkeerden. Wel toen ze dreigden behalve de weegen ook het Binnenhof te blokkeren, toen kwam het een beetje te dichtbij voor onze laffe ‘leiders’… En de rest van automobiel Nederland mag daar dan weer voor bloeden.

 6. @henk: De brandstofprijs bestaat voor zo’n 65% uit accijns en belasting. De pomphouder is veelal een franchisenemer die de brandstof afneemt bij de oliemaatschappij en voor eigen rekening en risico verkoopt. Van de stijgende prijzen worden zij niets wijzer. Gestolen brandstof drukt dus wel de toch al niet riante marge.

  Kern van de zaak is dat de bestolene gedwongen wordt om voor eigen rechter te gaan spelen. Dan heeft justitie ineens wel mankracht om de bestolene te vervolgen. Eigen rechter is (weer) een stap richting anarchie, maar niet de zo gewenste libertarische.

  Het destabiliseert de maatschappij nog verder, geheel volgens de doctrine van de Frankfurter Schule. Alles wat van de Universiteiten afkomt in de ‘softe’ richtingen is er inmiddels mee vergiftigd. Het valt zonder (grof) geweld waarschijnlijk niet meer te stoppen.

  Goed beschouwd was het een prestatie van topformaat van Pinochet om met slechts zo’n 35.000 ‘slachtoffers’ (waarvan 3.000 doden) Chili weer op de rit te krijgen. Geweld is echter niet libertarisch, zodat we weinig hoop op een snelle ommekeer kunnen hebben. Kwestie van lange adem, dus, tenslotte is de FS ook al bijna een eeuw aan het saboteren…

 7. Het tanken van benzine en dan wegrijden zonder te betalen moet niet kunnen. Langs de snelweg op de A16 richting dordrecht heb je een Esso. Daar moest ik eerst het bedrag betalen en daarna pas werd de pomp vrijgegeven als ze dat overal zo invoeren is het stelen op benzine minder of beter gezegd eigenlijk helemaal niet.

 8. @henk [8]: Ja net wat je zegt benzine prijzen liggen vrij hoog maar ja wat kan je eraan doen? Benzine stelen is toch ook geen optie gaat de prijs dalijk nog hoger. zitten we daarmee kunnen we benzine gaan betalen wat andere stelen.

 9. De politie is de slpaste organisatie die re is. Men geeft een indruk dat we in een eerlijk, geleid land leven, maar uiteindelijk vinden ze het geven van verkeersboetes het allerbelangrijkste.
  Wij zijn met ruim 10 gedeputeerden van een oplichter die onze huizen huurt, er wietplantages begiunt om er vervolgens te verterkken met achterlating van erg veel schade en schuld. ondabnks 10 aangiftes doet de politie NIETS.
  We weten zelfs dat de gestolen spullen bij Shurgard te Btreda in box 003, 006 en 1213 liggen, maar de politie gaat niet eens even kijken.
  Bah, Bah, wat een klote maatschappij. Mijn dochters mogen geen relatie met een politieagent beginnen!

 10. Allemaal mooie oplossingen (vooraf betalen en zo) en heel makkelijk om de politie weer maar eens de schuld tet geven, maar het is wel degelijk een zaak van de pomphouder zelf. Niemand, maar dan ook niemand kan tanken voordat een pomp vrijgegeven is door de medewerker, die OPGEDRAGEN is VOORDAT hij/zij een pomp vrijgeeft, eerst het kenteken op te schrijven. Bij een benzinediefstal kenteken aan een deurwaarder doorgeven, en de pomphouder is verzekerd dat hij zijn/haar geld terug krijgt van de betreffende verzekeirngsmaatschappij. De deurwaarder zorgt er vervolgens voor dat die verzekeringsmaatschappij het geld weer terug krijgt. Simpel en easy. En bij een vals kenteken zult u zich afvragen? Welnu, dat is dan een probleem voor de verzekeringsmaatschappij en niet de pomphouder. En tsja….Ook de politie kan achteraf echt niet veel meer doen als iemand tankt zonder te betalen, wanneer deze dat doet met een vals kenteken. De vogel is namelijk vaak allang gevlogen.

  Maar ja…Een beetje drukte aan de pomp en de werknemers kunnen het al snel niet meer aan, en dus geven ze maar blindelings die pompen vrij. Want stel je voor dat een klant wegrijdt VOORDAT hij/zij tankt, omdat hij/zij iets te lang naar zijn/haar zin moet wachten. Jammer maar helaas voor de pomphouder dan. En ook dan kan de politie weinig betekenen. Geen kenteken is zoiezo al verloren moeite voor de politie om te gaan zoeken.

  Dus de pomphouders moeten toch de hand maar eens in eigen boezem steken, en niet hun eigen verzaken op de politie uit gaan lopen vreten.

Comments are closed.