woensdag, 10 september 2003
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Resultaat van Forces voor vrijheid!

Wiel Maessen stuurt ons het volgende bericht:

<I>Horeca Nederland heeft de strijd tegen het horeca rookverbod gewonnen! Morgen in alle kranten.

De datum van jan 2005 is van de baan. Ook sportkantines gaan onder de horeca regels vallen. Horeca Nederland (KHN) gaat een stappenplan formuleren dat recht moet doen aan de sociale acceptatie van rookverboden. Dat is nog (?) lang niet het geval. Dat is door Hoogervorst toegegeven.

Het initiatief ligt dus niet meer bij de anti’s van VWS maar bij Horeca Nederland.

KHN lag helemaal op de lijn van Forces (meeroken is niet gevaarlijk en de rookverboden zijn rampzalig voor het sociale en economische leven). We hebben hen met raad en daad bijgestaan in deze strijd. Bijna dagelijks gingen krantenartikelen met de beschrijvingen van de situatie in New York en Canada naar hun toe. Ook hebben we analyses rond het meerokenprobleem voor hun uitgevoerd. Zij hebben het materiaal onder andere gebruikt in hun gevecht tegen de ambtenaren bij VWS. En bij ontmoetingen die ze gehad hebben met VVD tweede kamerleden.

Het heeft geholpen… Daar mogen we trots op zijn.</I>

Inderdaad! Fijn te ervaren dat posituieve acties ook positieve resultaten kunnen opleveren. Ga zo door.

Zie ook: www.forces-nl.org

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.