Minister Donner: Mensen die getuige zijn van een misdaad op straat moeten proberen om de dader af te leiden of af te schrikken.

Maar als je de boef pijn doet, heb je kans dat je zelf de gevangenis in gaat! Want dat zien we toch gebeuren in gevallen waarbij iemand zich zelf heeft verdedigd. Zelf als een politieagent zich verdedigt, heeft hij maandenlange verhoren te ondergaan om te onderzoeken of hij niet te hard is opgetreden.

De verklaring van Donner dat je de boef maar moet proberen af te leiden, is weer zo’n slappe verklaring die de misdadigers in de kaart speelt. De boeven lezen dat ook, en worden minder geremd in hun snode daden. En als iemand hen pijn doet, dan dienen ze nog een officiële klacht in ook.

Het wordt hoog tijd dat er in dit land geleerd gaat worden dat iemand die (dreiging met) geweld begint zich buiten de wet stelt, en zelf het risico creëert dat er harde maatregelen als reactie zullen komen.

Zie ook op de site artikels over

Veiligheid en Zelfverdediging waaronder

http://www.libertarian.nl/topics/rechtspraak_en_straf.html#1

7 REACTIES

 1. was dat even schrikken

  wanneer ik geweld zie op straat mag ik van min. Donner de belagers hoogstens aan het schrikken brengen!

  Ik wacht nu op de eerste rechtzaak waarbij iemand door een belager aansprakelijk wordt gesteld vanwege het (schrik) trauma dat deze heeft opgelopen.

  Maar waar kan ik mijn veiligheid claimen?

 2. De wetgever hecht in Nederland meer waarde aan het beschermen van de verdachte/geweldpleger/crimineel dan aan het slachtoffer. De redenatie zal wel zijn dat een crimineel iemand is die zielig is en zelf slachtoffer van b.v. een slechte opvoeding, de maatschappij enz.

  Ook conservatieven als Donner houden dit sociaaldemocratische principe hoog.

 3. Tja, Donner is dan ook een nogal wereldvreemde man, voor wie geweld alleen maar een begrip is wat hij tegenkomt in dossiers en rapporten.

  Wat mij betreft is "de wet van de prairie", oog om oog, tand om tand, in zo’n situatie goed te rechtvaardigen. Maar Donner keert als christen zijnde liever de andere wang toe (zolang het zijn eigen wang maar niet is…).

 4. Donner kan zich zo aanmelden voor een rol in de musical versie van Swiebertje. Lef heeft ie wel, veel van het boeventuig loopt los rond en in plaats van een rechtvaardig en effectief strafstelsel in toe voeren moeten wij de boeven nu maar aan het schrikken gaan maken. BOEH ! Maar laat de boef niet te hard schrikken; een hartstilstand van de geschrokkene zal u ongetwijfeld aangerekend worden. O ja en als goed Gristen gaat ie softdrugs eerdaags ook verbieden (voor uw eigen veiligheid natuurlijk). Let op mijn profetische woorden. Welkom in het Calvinistische Koninkrijk Donner !

 5. De beste manier om een dader te laten schrikken is natuurlijk door een wapen te trekken. Helaas mag dat niet

 6. Vanwege deze listige truc van eerwaarde Donner, hebben reeds duizenden gevangenen van hun recht op vervroegde vrijlating afgezien, de angst om ge-boe-d te worden zit er al flink in!

  Mag ik eventueel ook ´rot op lul´ roepen?

 7. Ja, nou maak ze maar niet aan het schrikken met een neppistool want dat kan je tot 450 euro boete opleveren!

Comments are closed.