Het CDA heeft ontdekt dat kraken een inbreuk is op het eigendomsrecht en dat het tegen de wet is!

Uit de radio nieuwsberichten begreep ik zelfs dat ze van plan zijn er nu iets tegen te gaan doen. Beter laat dan nooit, want het gekraak is toch zeker al zo’n 20 jaar aan de gang.

Een pand in bezit nemen tegen de wil van de eigenaar is gewoon ordinaire roof of diefstal. Dat de overheid dat al jaren tolereert, is een schande. Maar niet alleen dat, het bevordert ook de rechteloosheid en de toename van de misdaad.

Zo sterk zelfs dat nu ook buitenlandse krakers in Nederland actief zijn.

Het is precies zo’n overheidshouding als we gisteren beschreven onder: Overheid oorzaak van geweld in maatschappij.

Maar toch verheugt het ons dat het CDA, bij monde van de heer Ten Hope (??) tot dit inzicht gekomen is. Dat geeft hoop! Ook al vrezen we dat het nog lang zal duren voordat ze inzien dat belasting vorderen eveneens een inbreuk op het eigendomsrecht is.

_*_*_*_*_*

Op de site kunt u veel meer over eigendomsrechten vinden, o.a. op:

http://www.libertarian.nl/actueel/actueel030228_164159.html

3 REACTIES

  1. "Ook al vrezen we dat het nog lang zal duren voordat ze inzien dat belasting vorderen eveneens een inbreuk op het eigendomsrecht is."

    Als deze stelling de intellectuele capaciteit van uw redactie weerspiegeld heb ik het met u te doen. Arme liberalen.

    Gelukkig wees recentelijke wetenschappelijk onderzoek uit dat de meeste universitair geschoolden zich aan de linker zijde der politiek begeven. Dat zet je toch aan het denken als ‘liberaal’.

  2. In een situatie zonder kadaster (en in een libertarische maatschappij bestaat er natuurlijk geen verplichte registratie van onroerend goed) zal het daadwerkelijk gebruiken als eigendomscriterium gelden (homesteaden) Als een pand dan een bepaalde tijd ongebruikt leegstaat kan je dat pand als res-nullius beschouwen en mag het gehomestead worden.

    Voordat het kadaster door Napoleon’s bel;astinginners in Nederland werd ingevoerd golod in de meeste streken een termijn van een jaar en een dag voor huizen en drie jaar voor landbouwgrond.

Comments are closed.