De ‘winkeldiefstal’die geen diefstal was!

Het blijkt dat de vrouw die doodgeschopt werd nadat ze een blikje bier gestolen zou hebben, dat bier gewoon had betaald. Er schijnt na de vaststelling dat ze wel betaald had een ordinaire woordenwisseling ontstaan te zijn waarbij een aantal verknipte jongelui op haar los zijn gaan slaan.

Wat we in de voorgaande stukjes hebben gesteld over diefstal, gebruik van geweld en dergelijke, blijven van kracht. Met het uitgangspunt dat er van diefstal sprake was. Het blijft algemeen geldig, echter niet specifiek voor die vrouw. Zie ook ons stukje van 9 oktober: ‘Winkeldiefstal is ook diefstal’ en de reacties daarop.

Tegenover de diefstal mag, libertarisch gezien, geweld gebruikt worden om je eigendom terug te krijgen. Meer geweld dan nodig, is fout. Deze grens is in dit voorbeeld duidelijk overschreden. Volledig af te keuren. Zelfs al was er inderdaad een blikje bier gestolen.

Maar het is niet zo eenvoudig om de mate van terecht geweld precies af te meten. Op momenten dat iemand zich moet verdedigen, spelen ook zijn eigen emoties een grote rol. Hij is kwaad, verontwaardigd en bang tegelijk.

Ik ben vóór ‘evenredig geweld’ maar ik zal toch kiezen, als het ooit zover zou komen, voor een overreactie boven een onderreactie die mezelf of mijn familie nog in groter gevaar brengt.

Wij schreven reeds in ons stuk van 9 oktober:

Doordat de overheid haar primaire (enige echte) taak zo slecht vervult, krijgen we in de samenleving steeds meer misdaad en zullen excessen als hier beschreven blijven optreden.

In een volgend stukje zullen we een actueel, bekend voorbeeld hiervan geven.

2 REACTIES

  1. ik hoop die mensen die dat gedaan hebben bij die vrouw hard aangepakt worden en ik hoop dat hun voor de rest van hun leven met schult gevoel lopen. en ook al had ze dat blikje gestolen daarom hoef je nog nit iemand te vermoorden toch…..

  2. ik vind het een kut gedoetje

    dat je dan al iemand gewoon doodslaat

    das toch belachelijk

Comments are closed.