Piet Hein Donner, Minister van Justitie, wil dat we lid worden van een club als we een beetje marihuana willen gebruiken. Zonder lidmaatschap mag je niet gebruiken wat je zelf wil. De overheid bepaalt wat je met je eigen lichaam doen mag.

Dit wordt een selecte club. Alleen Nederlanders mogen lid worden.

Toen jaren geleden een Engelse zakenrelatie me in Londen meenam om in een cafeetje een biertje te drinken, was ik stom verbaasd dat het verboden was om in de middaguren drank te verstrekken.

Maar, mijn relatie loste dat probleem snel op. Binnen een minuut was ik lid van zijn club, en dronken we ons biertje in een achterzaaltje, waar al een groot aantal “clubgenoten” van hun drankje zaten te genieten.

Deze charme wil Piet Hein nu in Nederland invoeren. We moeten dan wel nog een oplossing zoeken voor niet-Nederlanders. Iemand noemde al de mogelijkheid van ‘Erelid worden’. Andere oplossingen zullen zeker ook worden gevonden.

Vooral in de grensstreken waar veel Belgen, Fransen en Duitsers komen zal dat in het begin even moeilijk zijn. De handel zal dan weer veel meer in het ongecontroleerde criminele circuit terechtkomen, met meer overlast.

Ook hier weer wordt het tegengestelde bereikt van wat de bedoeling was.

Wist u al, is immers zo met alles wat de overheid doet.

Maar hoe zit het nu met die gelijkheid van alle inwoners in de EU?

Het zal met de EU regels zelfs niet mogelijk zijn om dat Piet Hein plan uit te voeren.

Of we doen weer net als andere landen, die zich ook niets van de afspraken aantrekken? Zoals Frankrijk en Duitsland met het Stabiliteitspact.

1 REACTIE

  1. Ik geloof dat de EC het plan inderdaad niet zal toeststaan i.v.m die gelijkheid.

    Het grappige met Piet Hein Donner is dat het een beetje een laffe nederlandse polder-conservatief is. Volgens mij is hij persoonlijk tegen het gebruik en verkopen van drugs. Hij kan binnen dit kabinet echter niet voor elkaar krijgen om het huidige gedoogbeleid af te schaffen. Dus probeert hij onder de druk van het buitenland (europa en de V.S.) drugs aan te pakken. Zo mogen amerikaanse agenten Nederlanders in Nederland oppakken en berechten in Amerika.

Comments are closed.