dinsdag, 21 oktober 2003
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Engelse Koningin wordt bang voor EU

Ofschoon de EU politici van de daken schreeuwen dat het accepteren en positief beoordelen van de EU door de Europeanen steeds toeneemt, wagen wij dat toch te betwijfelen.

Vraag maar eens hoe er over de euro wordt gedacht. In de meeste gevallen hoor ik een antwoord dat neerkomt op: “Als we vandaag terug kunnen naar de gulden, dan aarzel ik geen seconde.”

Zelfs de Engelse Koningin begint zich meer zorgen te maken. Ze beseft dat ‘haar’ soevereiniteit, dus de soevereiniteit van Het Verenigd Koninkrijk, in het gedrang gaat komen. Ze laat daar een onderzoek naar instellen.

Jammer dat Beatrix het zo druk heeft met haar kinderen, anders zou zij zich misschien ook meer zorgen maken over de drang van de Nederlandse politici om die EU te bevorderen en versnellen waar ze maar kunnen.

Meer over de vrees van de Engelse Koningin op de site van FREE EUROPE:

21-10-2003 Queen raises fears over EU constitution.

www.free-europe.org

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: EU
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
  1. niek holtzappel schreef op : 1

    Beatrix is zelf zeer pro-europees.

    Toevallig is Elisabeth dat niet, maar voor hetzelfde geld was dat anders geweest. De Britten hebben in elk geval geen invloed hierop.

    Het zou beter zijn als we zelf een staatshoofd konden kiezen die meer de gevoelens van de meerderheid zou vertolken.

  2. Albert Spits schreef op : 2

    Beatrix is de dochter van Prins Bernhard, de man die aan de wieg stond van de Bilderberg Groep in 1954, een corporatistische Europese beweging, die zich hard maakte voor de Europese Gemeenschap. Beatrix heeft altijd sterk onder de invloed gestaan van haar vader en volgt in zijn voetsporen. We moeten dus sterk twijfelen aan het inzicht van onze koningin, waar het gaat om de belangrijke maatschappelijke problematiek. De affaire van Mabel Wisse Smit is daarbij een uitstekend voorbeeld van haar totale incompetentie als ‘staatshoofd’. Vandaar bepleit ik ook, dat de koningin uit de regering wordt gezet en alleen maar een ceremoniele vorstin wordt, zoals in bijna alle andere monarchieën.