Ongeveer tien jaar geleden wilde Indonesië geen ontwikkelingshulp meer van Nederland. De NL politici schrokken zich rot en gingen, onder leiding van Jan Pronk, Minister voor Ontwikkelingshulp, zich in allerlei bochten wringen om toch maar asjeblieft ons belastinggeld te mogen brengen.

Zeer succesvol slaagden ze daarin, en het (belasting)geld stroomde weer die kant op.

Sindsdien zijn er een aantal zwendel en corruptiepraktijken met die hulp aan het licht gekomen. Onder andere was in juli van dit jaar Agnes van Ardenne, Minister Ontwikkelingssamenwerking (CDA) nog in Indonesië om de corruptie bij een scholenproject ‘diplomatiek’ te bespreken.

En nu komt de Indonesische Minister van Justitie, Yusril Isha Mahendra vertellen dat hij ons haat.

Ik verwacht dat de NL politici weer wegen zullen vinden om dat te vergoelijken, en dat ons belastinggeld vrij die kant op blijft stromen.

Wat er moet gebeuren, is, aan die lui vertellen dat we die haat jammer vinden, (dat is diplomatiek gezegd dat het ons niets kan schelen) en dat we hem niet langer tot last willen zijn. Tevens wordt dan met ingang van vandaag die geldstroom gestopt, en tegelijkertijd bezuinigd op het aantal ambtenaren dat er voor nodig was.

Uiteraard kan dan het geld worden gereserveerd voor belastingvermindering voor volgende jaren.

Maar om dat te doen moet je een flinke vent/vrouw zijn! En logisch kunnen denken.

2 REACTIES

  1. wat een neoliberale prietpraat zeg! Dream on en koop een derde auto, en vooral veel kerstcadeau’s, de rest van de wereld doet er tenslotte niet toe, als je eigen hachje maar gered is! Oh ja: ik denk vooral dat de Minister van Buitenlandse Zaken zeer representatief is voor de bewoners van ongeveer het grootste ontwikkelingsland ter wereld. Dit soort gedachtengangen die U (of misschien eerder jij, aangezien de hierboven geventileerde mening getuigt van een zeer onontwikkeld normen en waarden besef, waar jonge leeftijd waarschijnlijk debet aan is) neerschrijft helpen solidariteit en internationaal bewustzijn de wereld uit en wakkeren aan tot haat en oorlog!

  2. Tss,, kijk eerst eens even goed voordat je wat schrijft, je ziet toch geplaatst dor Hub met een niet zeer jonge foto erbij.
    Dus ga eerst eens lenzen indoen en dan je mening uiten.
    wat trouwens allemaal interessantgedoe is.

Comments are closed.