- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

Moeder Theresa zalig verklaard

Vandaag werd in Rome door een zieke Paus onder aanwezigheid van bijna een half miljoen mensen Moeder Theresa zalig verklaard.

Deze vrouw heeft in haar leven heel wat gepresteerd dat bewondering verdient. Ondanks dat kunnen we toch ook een vraagteken zetten bij de manier waarop en de reden waarom miljoenen mensen deze bewondering uiten.

De bewondering van haar ‘zelfopoffering’ kunnen we al helemaal niet delen. Dat ze zoveel goeds gedaan heeft voor een groot deel met behulp van overheidsgeld, dus belastinggeld, is discussieabel.

Waarschijnlijk had zij, net als zo velen, het idee dat het overheidsgeld ‘er gewoon IS’. En men realiseert zich zelden of nooit dat dat geld is wat van iemand afgedwongen is.

Stefan van Glabbeek heeft in de VRIJBRIEF een artikel geschreven waarin hij de verdiensten van Moeder Theresa vergelijkt met die van Bill Clinton. Wie heeft de grotere verdiensten voor de mensheid?

Een vergelijking die zinvol is en tot nadenken kan stemmen.

Dit artikel is waarschijnlijk nog niet verwerkt in het nieuwe vrijbriefarchief www.libertarian.nl

Maar zeker wel te lezen in het boek: De markt voor Vrijheid; 25 jaar libertarisme en klassiek liberalisme in de Lage Landen.

Artikel op pag.330: “Moeder Teresa met een geweer, Clinton in Monnikspij.”Dit boek is nog steeds te koop. Het is een aanrader voor iedereen die belang stelt in hoe het huidige libertarisme zich de afgelopen decennia heeft ontwikkeld.

600 pagina’s, veel foto’s, 44 euro inclusief verzendkosten. Bestel op: info@libertarian.nl

Zie ook publicatie van vandaag 19 oktober op LIBERTARIAN INTERNATIONAL www.libertarian.to