Nadat onze dorpsgenote, haar toompje kippen wekenlang in de badkamer in quarantaine had gehouden, zagen we waar een klein land groot in kan zijn.

6 politieagenten en nog eens 6 man van de Algemene Inspectie Dienst, kwamen voor 5 kippen, met breekijzers de orde handhaven en de kippen ruimen. Dat er die dag geen prioriteit aan snelheidsmeten of benzinestelers werd gegeven is al moeilijk te begrijpen, of dat er voor een mensenmoord nauwelijks 6 man opgetrommeld kunnen worden, maar het wordt nog aparter.

De dorpsgenote, in haar machteloosheid tegen zoveel ambtelijk geweld, ketent zich vast bij een lotgenote en wordt prompt gearresteerd.

De officier eist € 130, waarna de rechter vonnist op € 110. Tot zover een normale gang van zaken.

Maar kan iemand mij uitleggen waarom de officier dan in hoger beroep gaat wanneer zijn eis voor 85% wordt toegekend? En er nu dus 3 duur betaalde, overwerkte rechters een dag of wat in de weer zijn om die extra € 20 misschien bij elkaar te harken?

Helemaal apart wordt het, ik weet het, het is een andere zaak, maar toch combineer ik het hiermee, dat er een grote sociale fraude van duizenden keren die € 20 plaatsvond doordat de overheid asielzoekers van een valse naam voorzag: F. Vogelpest.

Daar hoor je niets meer van, dat staat niet op de rol bij de rechtbank of de Tweede Kamer, maar voor € 20 gaan we door-rechten.

[ingestuurd door Louk]