Een soort "American dream"! Van straatarme Oostenrijkse immigrant tot miljonair tot Governor van Californië.

Met (voor zover nu bekend) een meerderheid van 54 % tegen 46 % voor de zittende Governor die nu naar huis gestuurd wordt.

Het is wel positief dat een politicus die het slecht doet, ontslagen kan worden. Toch geeft het te denken dat er bij deze, en andere verkiezingen, geld altijd een heel grote rol speelt.
De ontslagprocedure kwam pas goed op gang toen een miljonair, die waarschijnlijk zelf Governor wilde worden, er $ 1,7 miljoen tegen aan smeet.
Toen Schwartzenegger mee ging doen, moest in zijn campagne ook veel geïnvesteerd worden. Schattingen zeggen dat er minimaal $ 21,5 voor is opgehaald, waarvan $ 10 van Arnold zelf. (Dat is overigens "maar" een derde van zijn beloning voor zijn rol in Terminator 3!)

Waar Schwartzenegger principieel voor staat, is de meeste mensen nog een groot raadsel. Hij heeft vooral beloofd dat hij de troep gaat opruimen. De Republikeinen zijn hem gaan steunen toen bleek dat ze met hem een goede kans zouden maken. Vooral door zijn grote bekendheid!

Wat er echt gaat gebeuren zullen we na zijn aantreden op uiterlijk 15 november wel merken. Dan zullen zijn volgende ambities, President van de Verenigde Staten, ook meer duidelijk worden.