Onder deze kop stond in de NRC een hoofdartikel dat duidelijk aangaf hoe de woningnood bewust door de overheid wordt veroorzaakt. Al weer door al die wetten, regels, beperkingen, voorschriften die de overheid die fijne "macht" geven om over ons te beslissen.

Weer een bijna ongelooflijk verhaal over vakantiehuizen:
In een groot aantal vakantiehuizen mogen de eigenaren niet het hele jaar wonen. Ze mogen wél permanent bewoond worden door "anderen dan de eigenaar"! Echt waar! Het staat zo letterlijk in de NRC.
Waar gaat het nu om? Om de eigenaar te pesten? Te misgunnen dat hij daar woont? Het maakt toch helemaal niets uit wie er iets bewoont?

Het gevolg is echter dat een groot aantal eigenaren van vakantiewoningen gedwongen worden om een andere woning als formeel definitief adres aan te houden. Die woning is niet beschikbaar voor de woningmarkt, staat een groot deel van het jaar leeg, en woningzoekenden krijgen geen woning.

Door met die flauwe kul op te houden, en mensen te laten wonen waar ze willen, zouden op korte termijn een paar honderd woningen ter beschikking kunnen komen. Hoef je verder helemaal niets aan te doen. Vrijheid werkt!

2 REACTIES

  1. Hoewel een late reactie, de op lossing is uiterst eenvoudig. Als je als eigenaar niet het hele jaar in je huis mag wonen, laat je gewoon een ander die op een ander park woont een deel van het jaar in jouw woning wonen, en zelf trek je tijdelijk in zijn woning

  2. Ja, of als je een BV opricht die het huis koopt dan is die eigenaar. Vervolgens verhuur die het aan zijn aandeelhouder…
    Of is de wet iets complexer en is hier alvast een stokje voor gestoken?

Comments are closed.