Vandaag zijn de verkiezingen voor de vervanging van de Governor in Californië. Er zijn zoveel mensen die Gray Davis een slecht bestuurder vinden, dat ze besloten te trachten hem te vervangen. Men heeft het gepresteerd om daar verkiezingen voor uit te schrijven.

De overwinning schijnt vooral te gaan tussen Davis, en Arnold Schwartzenegger. Deze laatste heeft zo’n grote kans doordat hij als filmster zo bekend is. Uit zijn uitlatingen tot nu toe kunnen we tenminste niet concluderen dat hij een groot bestuurder zal worden. Maar je kunt nooit weten welke invloed hij eventueel kan hebben. Als hij dit wint, is een volgende stap misschien het presidentschap van de Verenigde Staten!

Maar eigenlijk is interessanter om te leren hoeveel stemmen iemand krijgt die meedingt met een echt objectivistisch programma. Dat doet, zoals we reeds eerder vermeldden, Logan Clement.

Hij is zowat de enige van de 135 kandidaten die stelt dat niet de overheid de problemen moet oplossen, maar dat de overheid het probleem is.

Zijn hoofdpunten zijn:
– Zorg voor een economische opbloei door het afschaffen van belastingen en regels waar ook maar enigszins mogelijk.
– Verminder de overheidsuitgaven met minimaal 50 %
– Privé scholen voor alle kinderen

Meer (kort maar interessant samengevat) gegevens over de specifieke plannen voor:

ECONOMY, EDUCATION, WELFARE, TRAFFIC JAMS, ENVIRONMENT, GOVERNMENT DEBT, ILLEGAL ALIENS, CRIME, HOUSING,

staan in het artikel over deze verkiezingen op LIBERTARIAN INTERNATIONAL site op 6 oktober:

http://www.libertarian.to/NewsDta/templates/news1.php?art=art412

P.S. Het schijnt dat de "officiële" kandidaat van de Libertarische Partij, Ned Roscoe, zich al realiseert dat hij heel weinig kans heeft doordat de media alles concentreren op de wedstrijd Davis – Schwartzenegger.