Jan Verhoeven, bestuurder van FNV Bondgenoten wil het contract dat net gemaakt is over de lonen, nu al breken. Hij vindt het best dat hij zijn afspraken niet nakomt. Dan moeten de werkgevers zijn nieuwe eisen maar inwilligen!
Dit is weer zo’n typisch verschijnsel van deze tijd. Contracten zijn er om gebroken te worden! Over Normen en Waarden gesproken!
Het lijkt er op of praktisch niemand daar hevig tegen gaat protesteren. Waarom zou je ook? Het heeft immers geen zin; je kunt er toch niets aan doen, is de mentaliteit.
Dat die mentaliteit zo geworden is, is niet vreemd. Het voorbeeld voor het breken van contracten wordt immers gegeven door de hoogste regeringsinstanties die er in de maatschappij rondlopen.
Zoals we nu de laatste paar dagen weer gezien hebben bij het ‘in marmer gebeiteld’ stabiliteitspact voor de euro.
Met een dergelijk gedrag van mensen die het voorbeeld zouden moeten geven, kun je toch niet verwachten dat de opgroeiende jeugd zich wel correct gaat gedragen?
Het breken van een contract is een indirecte wijze van geweld initiëren. Er wordt immers niet voldaan aan verplichtingen waarop de andere partij al heeft gerekend.
Ik veronderstel dat "het contract dat net gemaakt is over de lonen" waarover Hub het heeft niet een contract is tussen een werknemer en een werkgever, maar tussen hun zogezegde vertegenwoordigers die van geen enkele volmacht konden doen blijken.
Ik zie niet in waarom zoiets (juist zoals een (grond-)wet) bindend zou zijn tenzij voor de zogenaamde vertegenwoordigers die erbij betrokken waren.
Het is dan ook maar goed dat zo’n akkoord wordt opgeblazen.
Comments are closed.