Henk Kamp, onze minister van oorlog, heeft het beloofd!
Volgens de eerste krantenberichten staan LPF, VVD en PvdA nu al te juichen. De staven bij de Commando’s zijn ook erg blij. Als je nu toch commando’s hebt, moet je ze ook in de frontlinie laten vechten.

Vroeger hadden we een leger om ons eigen territorium te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Toen we ons tegen een Duitse inval in 1940 moesten beschermen, bleek dat niet veel uit te halen. Na een paar dagen moest het leger capituleren.
Het volgende gevaar kwam van de Sovjet Unie, en Nederland werd ook lid van de NAVO. Die SU stortte in elkaar, en het gevaar was verdwenen.

Het leger was overbodig geworden. Maar we hadden wel nog een Ministerie, Generaals en soldaten. En niet te vergeten een groot aantal politici die door de NAVO geleerd hadden ‘belangrijk’ te zijn op het wereldtoneel. Wat moesten we daar mee gaan doen? Er moesten ‘nieuwe taken’ voor het leger gezocht worden.
Die werden al vlug gevonden in de ‘vredesmissies’.

Dat betekent onze soldaten, gefinancierd uit belastinggeld, uitzenden naar het andere eind van de wereld om daar te vechten. Tot nu toe alleen maar als het er ook echt veilig was.

Dat zal nu veranderen. Nu gaan we echt vechten. In hoog risico gebieden!

Terwijl we in eigen land de veiligheid van de burgers maar niet goed kunnen krijgen. Terwijl we op allerlei zaken (zoals bvb. medicijnen) gaan bezuinigen.

Wij zijn benieuwd naar de reacties als er straks dode soldaten naar huis gebracht gaan worden.
Moet er ook hier een actie starten als groeiende in de Verenigde Staten: ‘Bush, bring the boys home!’ ?

3 REACTIES

 1. Mat Herben verwoorde het nog het meest kil. "Als we mee willen spelen in de eredivisie moeten we ook mee doen met acties in de frontlinie". Hij vond het jammer dat we alleen maar een schips gaan sturen naar liberia en geen militairen om in de frontlinies te vechten.

  Hoe hij spreekt over Nederlandse individuen is op ze zachtsgezegd onzorgvuldig.

  Het mee doen in de "eredivisie" levert on misschien ook nog een eigen 11 september op. "Fantastisch zou dat zijn, dan tellen we echt mee in de wereld". Dat zou ik verwachten als vervolg uitspraak, maar nee, zover wilde ze niet gaan.

  Het verdedigen van onze eigen land (misschien in de toekomst Europa). Dat is waar defensie haar taak heeft liggen.

  We gaan toch geen mensenlevens risceren voor Balkenende, zodat hij een warm onthaal op het wittehuis krijgt en Nederland weer internationaal op de kaart staat.

 2. Op de eerste plaats zouden ouders moeten gaan janken op het moment dat hun kind besluit in het leger te dienen en niet als het in een doodskist thuiskomt.
  Maar laten we wel wezen dat wanneer volksvertegenwoordigers zulke taal uitslaan en niet met pek en veren afgevoerd worden, we toch te maken hebben met een door en door verrotte samenleving waar het morele peil verder is weggezakt dan de hoekse en de kabeljauwse twisten.
  Wanneer geen hond er meer over peinst op commando en voor mijn ’n part in ’n uniform, iemand anders kapot wil schieten, moeten die zwarte pakken het zelf doen.
  Ik vraag mij af hoe die lafbek van ’n Herben het zou doen tussen de gekalashnikovde baarden.

  beek [3] reageerde op deze reactie.

 3. @rob van der Zon [2]:

  Herben is geen lafbek, dat is je reinste belediging om zoiets bij voorbaat te stellen.
  De gedachte dat alleen de leiders van een natie met elkaar op de vuist gaan, is zeker aantrekkelijk.

  1. Maar… libertariers accepteren geen ‘leiders’.
  Wie moet er dan op de vuist? Een burgerlijke militie?
  Ziedaar het begin van een leger!

  2. Stel dat uw natie of stam, of familie, alleen uw leider afvaardigt.
  Uw tegenstander heeft vervolgens besloten alle sterke jonge-lieden op hem af te sturen.
  Blijft u dan

  volharden in het zogenaamde terechte verlies van uw leider? Of besluit u eveneens jongelieden in de strijd in te zetten tegen die jongelui van de tegenpartij??!

  VOORAL de oorlog is een kwestie van concurrentie!

Comments are closed.