Dat de maatschappij al heel ver is afgezakt in het moeras van het collectivisme zou nu algemeen bekend moeten zijn. Je hoeft de koppen van de krant maar te bekijken en je ziet er altijd wel enkele die dat duidelijk in de aandacht brengen.

Maar sommige doen doet veel harder dan andere. Zoals vanochtend in BN/Destem: “Jongere moet langer werken”.

Dit is een uitspraak van Joop Jansen, voorzitter van de Brabants-Zeeuwse Werkgeversorganisatie. En hij is niet de enige die dergelijke collectivistische uitspraken doet. En bijna iedereen vindt dat heel normaal.
Men is al zover afgestompt dat men niet eens meer merkt dat bij dergelijke uitspraken over het lot van vele individuen wordt beslist. Ook over uw lot.

Wat denk je van bij voorbeeld enkele andere uitspraken van Joop:

De sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen. Zie “De Twintigste Eeuw Motorenfabriek van Ayn Rand” op http://www.libertarian.nl/artikelen/article031104_170318.html

Wij hebben te veel vrije tijd! Maakt hij wel voor u uit.

Wij hebben te veel vrije dagen en dat leidt tot een “verwende generatie” Het collectivisme druipt er af.

Als dit collectiveringsproces in de maatschappij niet wordt gestopt en omgekeerd dan kunnen we voorspellen waarop dit uitdraait:

Een collectivistische goelag of erger.

Als basis voor deze ommekeer raad ik iedereen aan het artikel van Karel Beckman op de site nog eens aandachtig te lezen.
En als je ook een (of meer) korreltje wilt bijdragen om de dijk te bouwen die het tij moet keren, wijs dan ook vrienden en kennissen op dit artikel.
Zie :“Waren de nazi’s kosmonauten?”

http://www.libertarian.nl/artikelen/article031114_154014.html

2 REACTIES

 1. Beste Hub,

  Zojuist heb ik ook het boekje Anthem uitgelezen van Ayn Rand, maar dan de Nederlandse vertaling Loflied (wat je soms al niet vind op marktplaats.nl).

  Volgens de collectivisten moeten we inderdaad alleen nog maar in de wij vorm spreken… we moeten zo, we moeten zus, wij werken te weinig, wij wij wij.

  Het is natuurlijk wel waar dat je langer zal moeten werken. Daarbij moet worden opgemerkt dat dat zeker het geval is als je als individu op de overheid moet vertrouwen voor je inkomen (AOW e.d.).

  Helaas is het ook zo dat je bedrijfspensioen (als je een werknemer bent) rekening houdt met b.v. de AOW premie). Ook kan je je niet ontrekken aan een dergelijk pensioenfonds, als je je pensioen premie zelf wil beleggen.

  Toch is het zo dat als je van het begin dat je gaat werken 10-20% van je inkomen opzij gaat zetten, je een stuk minder afhankelijk bent. (zie hiervoor, het boekje van Harry Browne: Fail Safe investments. Niks bijzonders hoor, gewoon gezond verstand).

  Dan kan je echt zeggen: "Ik langer werken?, dat bepaal ik zelf wel"

 2. [1] "Ik langer werken?, dat bepaal ik zelf wel"

  Exact. Het is bizar dat mensen een onderscheid maken tussen pensioen en overige besparingen. Als ik geld opzij zet voor later, en op een gegeven moment is het later. Wel dan kan ik het dus gebruiken als ware het mijn persoonlijk pensioen, ook al noemt niemand het zo.

Comments are closed.