Gerrit Zalm, de kampioen lastenverlichter in de Paarse Kabinetten, is ook in het huidige Kabinet Minister van Financiën. Hij probeert nu ook de kampioen lastenverzwaarder te worden.

Als we hem een beetje volgen, luisteren wat hij zegt en zien wat hij doet, krijgen we een goed beeld van een politicus. Hij leert ons een groot aantal lessen. Een paar zullen we op een rijtje zetten:

1. Afspraken, contracten, in de EU worden aan de laars gelapt. Voorbeeld is de ‘in marmer gebeitelde’ afspraak dat begrotingstekorten nooit boven de 3 procent uit zullen komen. Frankrijk en Duitsland (en Portugal?) zijn daar al ruim overheen. Ze weigeren echter om daar echt wat tegen te doen, en de EU voert niet de boetebepalingen uit.

2. Grote woorden van politici stellen niets voor. Zalm heeft hoog van de toren geblazen en met diverse strafmaatregelen gedreigd om Frankrijk/Duitsland te bewegen de 3 % te handhaven. Zelfs om ze voor de rechter te sleuren! Keer na keer werden de bedreigingen minder en tenslotte helemaal ingeslikt. En nu lijkt het er al op dat vóór die overschrijdingen gaat stemmen!

Of komt dat doordat Nederland nu met 2,9 % ook al gevaarlijk dicht bij die 3 % grens zit?

Misschien heeft de store taal waarde gehad voor de verkiezingen voor Zalm.

Overigens zijn er ook voldoende dergelijke voorbeelden van andere politici.

3. Nederland heeft helemaal niets te vertellen in de EU. De grote landen maken toch de dienst uit. Zalm heeft dat nu ook zelf gezegd. (meer hierover vindt u op http://ww.free-europe.org )

4. Politici zijn onbetrouwbaar. Punt 1 – 3 tonen dit duidelijk aan. (en op http://www.libertarian.nl vindt u talloze voorbeelden hiervan)

5. De burger, U, wordt belazerd.

8 REACTIES

  1. het is duidelijk:

    Als Zalm echt kloten had gehad had hij Nederland uit de Eurozone gehaald.

    het is nog niet te laat.

  2. Allereerst moet de realiteit doordringen tot de kleinere EU-landen, dat ze in feite hun soevereiniteit hebben overgedragen aan de grote landen, met name Duitsland en Frankrijk, pas dan kan ook de consequente volgende stap volgen en dat is uittreding. Gerrit Zalm, Jan-Peter Balkenende, Boris Dittrich en Wouter Bos hebben dus de toekomst van Nederland in handen, zullen ze het net als vorige politici verkwanselen, of zullen ze zich eindelijk hard opstellen en deze consequente stap nemen. De SP onder leiding van Marijnisse is al tegen de EU en hiervoor mijn hulde.

  3. Meneer Marijnissen is, behalve in het geloof in Sinterklaas, overal tegen.

    We zouden de Benelux weer uit de diepvrieskist kunnen halen…

Comments are closed.