Bij deze vraag weet de taxi centrale in Denemarken dat cliënt graag een autochtone chauffeur wil i.p.v. een allochtone.

Ongetwijfeld komt er in Nederland onderzoek of deze ongelijkheid hier ook plaatsvindt.

Maar hoe zit dat eigenlijk met discriminatie?

Het lijkt wel erg veel op crimineel, al is het maar in woordgebruik.

Maar wat doet u en iedereen met geforceerde gelijkheidsideeën?

U discrimineert qua prijs en verpakking bij het boodschappen doen, u discrimineert bij het kiezen van welke tennisclub, huis, vriend, muziek of wat dan ook.

Bent u dan slecht of fout?

[ingezonden door Louk]

2 REACTIES

  1. Als ik een taxi opbel, vraag ik altijd een jonge vrouwelijke chauffeur.

    Is dat ook crimineel?

    In mijn jongere jaren was de klant echter koning.

  2. Vrijheid van menings uiting, behalve waneer de halve wereld op zijn teentjes wordt getrapt .(Ik ben blij dat er nu weer een paar miljoen uitgegeven gaat worden aan "onderzoek", want dat mensen eigen meningen en ideeen hebben moet zo snel mogelijk verholpen kunnen worden ;}Het blijkt dus dat de klant nog altijd koning kan zijn, maar eigenlijk mag dat niet meer, dat kan helemaal niet meer in deze tijden.

    Hier in de V.S. zijn limosine services waarbij je wel een soort van Vanessa achter het stuur kunt vragen. Die dames of heren worden goed betaald en kunnen zo hun studies (of drug habits) bekostigen.

    So what. In Tilburg hebben ze ook liever een vrouw als burgermeester. Precies hetzelfde, maar ja we kunnen van een overheid niet verwachten dat we het goede voorbeeld krijgen, daar moeten we eens een keer overheen. Pas als alle discriminatie de deur uit is heb ik plek voor een hond. Voorlopig is het nog te vol.

Comments are closed.