CNE, Centre for a New Europe, is een in Brussel gevestigde liberale/libertarische research stichting die zich vooral bezig houdt met het bestuderen en becommentariëren van de maatregelen van de EU.

De President van CNE, Tim Evans, heeft toegezegd om mee te werken om de LIBERTARIAN INTERNATIONAL SPRING Convention, die op 3 en 4 april 2004 in LEIDEN gehouden wordt, te organiseren.

CNE heeft de afgelopen jaren dozijnen boeken gepubliceerd, meer dan duizend artikels in kranten en tijdschriften geplaatst, en met honderden deelnemers lunch en diner discussies georganiseerd. Deze werden intensief bezocht door journalisten, wetenschappers, andere Think Tanks, en ook door de staf en Commissarissen van de EU.

Op deze manier werden de Vrije Markt principes duidelijk gemaakt aan personen die daar mogelijk nuttige dingen mee zouden kunnen doen!

Een zeer invloedrijke recente publicatie ging over de handelsbeperkingen van de EU waardoor elke 13 seconden in de derde wereld iemand dood gaat.Zie site LIBERTARIAN INTERNATIONAL NEWS 05 September 2003:

EU Trade Barriers Kill One Person every 13 seconds

http://www.libertarian.to/NewsDta/templates/news1.php?art=art369

De Missie van CNE is om een Vrij, Welvarend, en Vreedzaam Europa te creëren.

Als kerngebieden heeft CNE: Gezondheidszorg, Concurrentiebeleid, Intellectuele Eigendom, Vrije Markt, Vrije arbeidsmarkt en marktgerichte oplossingen voor Milieuproblemen. Een zeer breed terrein.

De medewerking van de belangrijke CNE zal zeker het succes van de komende SPRING CONVENTION nog groter maken.

De website van CNE is: http://www.cne.org

1 REACTIE

Comments are closed.