Op woensdag 19 november aanstaande vindt de openingsbijeenkomst van de Frédéric Bastiat Stichting plaats.

Paul Cliteur, lid van de Raad van Aanbeveling van de Bastiat Stichting en bekend uit onder meer het tv-programma Buitenhof, zal een lezing geven over de proliferatie van grondrechten.

Er bestaat tegenwoordig een neiging bij mensen om alles wat ze willen of nodig hebben te vertalen in termen van een recht. Waar constituties van oudsher alleen negatieve rechten betroffen (een recht op een privi-sfeer, waar overheidsingrijpen niet is toegestaan) staan er nu steeds vaker positieve rechten in (rechten die een actief ingrijpen van de overheid vereisen).

Cliteur legt uit waarom dit een probleem is.


Programma:19.30 uur: Zaal open

19.55 uur: Welkomstwoord door Reni van Wissen, voorzitter Bastiat Stichting

20.00 uur: Lezing Paul Cliteur

20.30 uur: Vragen en discussie

21.00 uur: Borrel in CREA Cafi

22.00 uur: Einde bijeenkomst

Datum: Woensdag 19 november aanstaandeLocatie: Stichting CREA, Turfdraagsterpad 17, Amsterdam (vlak bij de UvA)Bereikbaarheid: CREA is het handigst te bereiken met tramlijn: 4, 9, 16, 20, 24 of 25 vanaf Amsterdam Centraal Station.

Het aantal plaatsen voor de bijeenkomst is beperkt, dus mocht u zich nog niet hebben aangemeld en wilt u verzekerd zijn van een plaats, geef u dan zo snel mogelijk op via info@bastiatstichting.nl.

Consumpties zijn voor eigen rekening.

De toegang is gratis.

Wij hopen u op woensdag 19 november aanstaande bij onze openingsbijeenkomst te mogen begroeten.Met vriendelijke groet,

Het bestuur van de Frédéric Bastiat Stichting,René van Wissen, voorzitter, Sander Boon, secretaris, Albert Spits, Penningmeester.

2 REACTIES

Comments are closed.