De voorzitter van het Europese Parlement, de Ier Pat Cox, begint hem te knijpen. Daarom is hij aan een rondreis begonnen om te proberen deze stemmingen te voorkomen.

Hij heeft in Den Haag aan de Parlementariërs verteld dat een referendum een hachelijke zaak is. En hij gaat dat ook nog eens proberen duidelijk te maken aan Jan Peter en Atzo (Europese Zaken)

Een zeer opzichtige escapade om de burgers weer buiten schot te houden en het hele Europese geritsel maar aan de politici over te laten.

Is het niet typisch dat politici het stemmen steeds afraden, of het stemmen degraderen tot een ‘slechts raadgevend’ instrument, als ze bang zijn dat het voor hun plannetjes verkeerd uitkomt?

Het hele democratische stelsel is gebaseerd op verkiezingen! Meerderheid dicteert de minderheid. Op zichzelf al immoreel. Maar daar hoor je bij de verkiezingen voor de regering, of gedurende regeerperiode bij stemmen in het Parlement, nooit iets over.

Dan is het volk wel knap genoeg om te beoordelen wie ze moeten kiezen. Maar over zo’n belangrijke zaak als het opgeven van de soevereiniteit van Nederland kunnen ze niet oordelen.

Blijf de nieuwste ontwikkelingen bijhouden op de site van FREE EUROPE:

http://www.free-europe.org

1 REACTIE

  1. Hub heeft bezwaar tegen het feit dat de soevereiniteit van Nederland zou opgegeven worden.

    Zoals ik al eerder schreef, als de soevereiniteit opnieuw aan de Nederlanders wordt gegeven is daar toch geen bezaar tegen. Integendeel, dacht ik.

    Soevereiniteit berust bij het individu en het is goed dat ze van de staat wordt afgenomen.

Comments are closed.