Ging vroeger het verhaal dat je een strafvermindering moest krijgen als je kon aantonen dat de kleur van je kinderbox indertijd fout was, nu is het nieuwe proefballonnetje dat je andere straffen en strafmaten geeft n.a.v. andere etnische achtergronden.

Ik neem aan dat een dronken moslim dan dus langer zijn rijbewijs kwijt is dan een Brabander, bij wie het in zijn cultuur normaal is dat je enige pilsjes per avond drinkt; of heb ik dat verkeerd begrepen?

Wat ik ook niet begrijp, is dat wanneer we willen dat mensen inburgeren en daar grote bedragen en energie voor over hebben, we dan voor hetzelfde vergrijp, per andere achtergrond een andere strafmaat gaan instellen.

Dus wanneer uit iemands geloofsovertuiging/opvoeding of wat dan ook een terroristisch misdaad gedaan wordt, krijgt deze een andere straf dan wanneer ik tegen diezelfde overheid een belastingvergrijp doe? Inderdaad dat was heden te dage al het geval, dus waar hebben we het over.

[Red : We hebben al eens eerder geschreven dat discriminatie gecreeerd, en onderhouden wordt door de overheid. Volgens de Nederlandse grondwet moeten alle mensen gelijk behandeld worden. Maar als de Piet Hein (tegenwoordig minister van Justitie) al gaat pleiten dat ze ‘ANDERS’ moeten worden behandeld, is natuurlijk het eind zoek.

Zou zo’n discriminerende minister niet uit de regering gezet moeten worden?]

[ingezonden door Louk.]

2 REACTIES

  1. Het gelijkheidsbeginsel stelt dat het goevernement gelijken gelijk dient te behandelen.

    Het komt echter ook aan datzelfde goevernement toe om te zeggen wat of wie gelijken zijn.

    Met het gelijkheidsbeginsel kan het goevernement dus doen wat het wil.

    Een consequente verdediger van de individuele rechten en dito vrijheid dient dan ook voor de onmiddellijke afschaffing van het beginsel te pleiten.

    Anderzijds zou het leuk zijn mocht men libertariers, omwille van hun overtuiging, niet langer veroordelen voor victimless crimes. Ja, libertariers zouden dan, voor de rechtbanken althans, als paddestoelen uit de grond groeien. De aandacht voor het libertarisme zou aldus groeien. Of we daarmee dichter bij het libertaire nirwana komen is een andere vraag natuurlijk.

  2. Je vergeet nog dat sommige misdaden helemaal niet eens vervolgd worden indien ze door de overheid worden gepleegd, zoals afpersing (belasting) en discriminatie. Dus de strafmaat (helemaal geen versus het volle pond) is afhankelijk van of je al of niet ambtenaar bent.

Comments are closed.