Atlas Shrugged, het meesterwerk van Ayn Rand, is beslist één van de boeken die het leven van heel veel mensen heeft beïnvloed of veranderd. Een onderzoek van de American Library van enkele jaren geleden kwam zelfs tot de conclusie dat Atlas Shrugged, na de bijbel, op de tweede plaats kwam.

Atlas Shrugged is in het Nederlands vertaald en gepubliceerd onder de naam: WERELDSCHOK.

Jammer genoeg is dit boek geheel uitverkocht.

We krijgen echter heel vaak de vraag of dit boek nog ergens op te scharrelen is. Het aantal van deze vragen neemt de laatste tijd zelf toe.

Er zijn bij ons nog geen vaste plannen bekend betreffende een eventuele herdruk. Wel dat er in enkele landen al plannen gemaakt worden om de boeken van Ayn Rand opnieuw beschikbaar te maken in 2005. Onder andere in Rusland. Dan is het namelijk 100 jaar geleden dat Ayn Rand in Rusland geboren werd.

Daarom wordt ook gedacht om de libertarische ISIL wereldconventie te gaan organiseren in St. Petersburg, waar Ayn Rand is opgegroeid voordat ze naar Amerika vluchtte.

Vandaar onze vraag of er personen zijn die eventueel afstand van hun exemplaar willen doen, of die een exemplaar in de kast hebben staan, dat ze niet meer gebruiken.

Laat ons weten wat u er voor vraagt, en wij zullen dan verder actie nemen.

13 REACTIES

 1. Ik heb ook interesse in dit boek, dus mochten jullie er teveel krijgen na dit bericht op de website….dan hou ik me graag aanbevolen

 2. ook ik heb interesse in dit boek, dit ivm een project dat ik aan het neerzetten ben en volgens kenners zou dit boek informatie bieden die ik daarbij kan gebruiken. Dus ja, ook ik houd me graag aanbevolen voor een exemplaar.

  met vriendelijke groet, Ank Mesritz

 3. Mocht er nog een exemplaar worden gevonden, dan houd ik mij aanbevolen.

 4. Ook ik ben in dit boek geïnteresseerd. Ik ben wel in het bezit van de originele verzie, maar aangezien mijn Engels belabberd is……..
  Ik houd mij aanbevolen.
  Met vriendelijke Groet,
  Anthony Mathijsen

 5. ik sluit mij aan bij het lijstje geïnteresseerden. ik heb net ‘de eeuwige bron’ gelezen en ben zeer ongeduldig om dit fenomenale boek te kunnen lezen.

 6. [2] Ank Mesritz, ben jij de Ank die ik ken maar die ik kwijt ben geraakt? Als jij het bent dan ken ik je van JMW. Als je wilt, laat dan wat van je horen, ben zo benieuwd hoe het net je gaat! Lea (voorheen Meibergen) van Coeverden. 0182 68 99 16

 7. Ik ben al jaren op zoek naar de Nederlandse vertalling van "Wereldschok". Wie kan mij helpen?

 8. [8] En heb je er inmiddels eentje gevonden. Ik heb er inmiddels wel eent je gevonden maar wil die niet kwijt. In het engels zijn ze echter in voldoende mate te krijgen.
  Mario

 9. Je kunt wereldschok bestellen via de openbare bieb. Er zijn nog een aantal exemplaren uitleenbaar. Mijn geleende exemplaar breng ik deze week nog terug.

Comments are closed.