De overheid is al jaren bezig met te trachten een controle te krijgen over het Internet, en daarmee over u. Het is erger dan u denkt!

Allerlei redenen worden daarvoor aangevoerd. Het voorkomen van terroristische aanvallen, het oprollen van de internationale misdaad, en nu ook om u te behoeden van al die vervelende spam.

Maar nooit wordt echt expliciet genoemd dat ze een betere controle willen hebben over wat u met uw eigen verdiende geld doet. Ze willen alle mogelijkheden om belasting te heffen voor meer dan 100 procent uitbuiten.

Ook hoor je niet, dat als ze eenmaal die controle hebben, dat ze dan een bedrag gaan eisen voor elke e-mail die u stuurt. Met de miljoenen e-mails die per dag de wereld rondgaan, zijn dit enorme bedragen die de overheidsmacht aanzienlijk zouden kunnen versterken.

Op de Libertarische Conventie in Londen belichtte dr. David Carr echter nog een heel andere weg. Die gaat via uw eigen computer.

In veel computer (o.a. IBM ThinkPad) is al een chip in het moederbord ingebouwd die uw computer kan beheersen. De bezitter van de software van die chip kan bepalen wat u wel of niet kunt ontvangen, en aan zijn meester terugmelden wat u verstuurt en ontvangt.

De bezitter van die software kan de leverancier van uw computer zijn, maar ook de overheid.

Denk er eens over na wat dit betekent.

Een dezer dagen hopen we iets meer te kunnen vertellen over de angstaanjagende fascinerende lezing van David Carr.

PS. Terwijl we dit stukje wilden plaatsen, ontvingen we van Aschwin nog het volgende, hierin passende, eveneens bedreigende bericht:

Fox News:

“A global summit scheduled in December may result in a proposal to put the Internet under United Nations control — an idea that has met solid resistance from the United States.” One official said that the U.S. government will “resist any efforts to take the Net out of the private sector.” (12/1/03)

http://www.free-market.net/rd/770924334.html