Op dit ogenblik wordt er door de EU-staatshoofden de EU grondwet klaargestoomd. Er zijn nog wat protesten, maar het enige protest dat een echte rol speelt, is de machtsverdeling voor Polen en Spanje.

De garanties die Nederland wil voor de stabiliteit van de euro blijken andere landen niet zo belangrijk te vinden. Zelfs België en Denemarken zullen de Nederlandse protest niet steunen. Om Jan Peter Balkenende en Gerrit Zalm en Ben Bot straks thuis te laten komen met een Nederlandse “overwinning”, is alleen maar nodig dat ze de garantiebepaling een beetje anders formuleren. Immers wat ze ook formuleren, het maakt niets uit. Dat zie je wel aan de contractbreuk bij het stabiliteitspact.

Als ze dan ook het wisselgeld van “God in de Grondwet” gebruiken, dan is de overwinning volmaakt!

Over het verkrachten van de vrijheid van meningsuiting hoor je tot nu toe niemand. Zelfs de pers doet er niets aan. Het artikel waarop we speciaal doelen is:

Artikel II-54: verbod van misbruik van recht.

Geen der bepalingen van dit handvest mag worden uitgelegd als zou zij het recht inhouden enige activiteit aan de dag te leggen of enige daad te verrichten met als doel de rechten of vrijheden die in dit Handvest zijn erkend, teniet te doen of de rechten en vrijheden verdergaand te beperken dan door dit Handvest is toegestaan.

Dat betekent dat het Handvest absoluut is. Nergens mag aan getornd worden. Op geen enkele manier, niet over praten of schrijven, want dat zijn acties/daden. Het is minstens zo streng als in een aantal religies.

Wil je hier uitgebreider over lezen, ga dan naar FREE EUROPE:

Free Speech: The EU Version door Dr Brian Hindley

http://www.free-europe.org/fe-english/index-1240.html?url=/eu/index.php?itemid=112

De Hoofd-Hoofdmannen van de EU, Helmut Schröder, Jaques Chirac en Tony Blair hebben gisteravond in een onderonsje bij een gezellig diner alles al geregeld.

1 REACTIE

  1. Hub, ik weet niet zeker wat die passage betekent. Het is ten eerste een vertaling, en ten tweede een gebruikelijke juridische wartaal, die altijd door een rechter uit te leggen valt zoals hij wilt.

    Misschien dat het wijzen op bepaalde passages als eventueel beperkend voor onze vrijheid kan helpen mensen overtuigen tegen te stemmen (als er iets te stemmen valt). Maar er zit ook een addertje onder het gras, want als dan enkele woorden zus of zo worden gewijzigd, zijn we gelijk weer in slaap gesust.

    Niet zozeer wat erin de EU grondwet staat, maar überhaupt het bestaan ervan is een gigantische bedreiging voor onze vrijheid, omdat er steeds meer ambtenaren komen die de macht van de overheid achter zich hebben om wat-dan-ook te doen.

    Heb je trouwens gemerkt dat niemand het idee heeft geopperd dat nu dat er zo’n grote EU komt, we de NL overheid wel eens zouden kunnen gaan inkrimpen?

Comments are closed.