Vanaf 1 januari mag er op stations niet meer gerookt worden.

Maar er mag ook niet meer gefloten worden.

Roken is nu een heet punt voor politici die van alles willen verbieden. Iedereen heeft recht op een rookvrije werkplek. Maar het recht van de eigenaar van een bedrijf en het recht om dat zelf uit te maken met de werknemer is weer verdwenen.

“Meeroken” is volgens een rapport van de Gezondheidsraad gevaarlijk, en de politici hebben dat aangegrepen om hun drang naar macht weer te laten gelden.

Van dat rapport blijkt overigens niets te kloppen. Henry Sturman heeft in een artikel in HP/deTijd en in een brief aan de Tweede Kamer waarin hij aantoont dat het rapport op minstens 20 punten fout is. Zie hieronder op 9 december: Overheid gebruikt fraude om haar macht te vergroten..

We wachten met spanning op een antwoord op deze brief.

Men gaat echter steeds verder met dingen in Nederland te verbieden!

Als je als man (vrouw) in Rotterdam op het perron een mooie vrouw (man) voorbij ziet komen, en dat ontlokt je een fluitje, dan loop je kans dat je gearresteerd wordt.

Wees dus voorzichtig, 40 euro boete kost het minstens!

Uiteraard vinden we het “lastig vallen” van een ander mens altijd af te keuren.

3 REACTIES

 1. das geen fluitje van een cent

  En, het is natuurlijk al eerder gedaan, maar toch: vergelijk dit eens met het binnen smokkelen van 2,99 kg coke. Daar fluit geen mens naar.

  Nu zou die coke al gewoon naar binnen mogen, dus misschien is dit een eerste stap naar liberalisering?!

 2. Ik zat een keertje met een ander (die een boete had gekregen voor zwartrijden) enkele uurtjes in de rechtbank in Amsterdam. We konden daar precies volgen waarvoor anderen boeten waren opgelegd. De een na de ander werd veroordeeld voor de meest onbenullige zaken, zoals wildplassen en "doelloos rondlopen". Een man kreeg een boete van circa E100 opgelegd voor … in de Jodenbreestraat een biertje te hebben gedronken! Hij verdedigde zich met dat het biertje alcoholvrij was, maar de rechter vond dat een politieagent niet hoeft te controleren of er alcohol in de bier zit of niet.

  Merkwaardig was dat bijna alle mensen die voorkwamen overduidelijk types waren die er geen dag vrij van hun werk voor hadden hoeven te nemen, daklozen, mensen met een variateit aan handicaps, mensen die het Nederlands niet goed machtig waren, enz. Mensen, dus, die de boete moeilijk kunnen betalen, en het risico lopen wegens openstaande boetes in de gevangenis te komen.

  Een enkeling die er tussen zat, blond en mondig, gekapt en gekleed, werd vrij gesproken. Ook degene die ik begeleidde werd (dankzij mij?) vrijgesproken.

 3. En hoe onderscheidt men het "flirtend fluitje" van gewoon een vrolijk deuntje?
  Of wat als iemand een piepende adem heeft een lijkt te fluiten. Wordt dat ook dokken?

Comments are closed.