- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

Geen homo’s in de stad.

In de Braziliaanse gemeente Bocaiuva do Sul heeft de burgemeester een vestigingsverbod uitgevaardigd voor homo’s. Hij vindt dat de plaatselijke bevolking geen homoparen in hun gemeente kunnen verdragen omdat ze daar het mentale incasseringsvermogen voor missen. (Bericht uit BNdeSTEM)

De plaatselijke homobeweging is daar uiteraard (terecht) tegen in opstand gekomen.

In Rotterdam wil men “een hek om de stad zetten” om “kansarmen” te weren.

Natuurlijk heeft men daar andere argumenten voor. Maar wat is in feite het principiƫle verschil? Ook in Rotterdam wil men een bepaalde groep mensen buiten de poorten houden.

Die mensen moeten dus net als in de middeleeuwen buiten de poort wonen. In dit geval dus trekken naar de randgemeenten om dan overdag de stad binnen te smokkelen om daar zwart te gaan werken.

In Europa is men bezig de grenzen weg te werken, en hier worden er grenzen bijgemaakt. Alleen met geldig paspoort kom je er in.

En wat te denken van de morele kant van de zaak. De mensen die kansarm zijn, die de mogelijkheden om vooruit te komen het meest nodig hebben, die worden geweerd! Kansarmen wordt de kleine kans die ze hebben nog onthouden! Zelfs mensen met een minimumloon moeten weg. (De genoemde eis is dat men om in de stad te wonen 120 -140 % van het minimumloon moet verdienen.)

Primair is het moreel fout.

En het immorele is ook het onpraktische.

Als dit plan wordt uitgevoerd zal men nog raar opkijken van de nu al te voorspellen “onbedoelde consequenties”.