Omdat de discussie over spaarcenten en beleggingen nogal wat aandacht trekt, vermelden we hier even dat de prijs van goud boven de $ 400 gekomen is.

We wilden enkele dagen geleden een weddenschap lanceren dat de prijs vóór 1 januari die grens zou overschrijden. Maar vandaag was London Afternoon Gold Fixing al 401,35.

Geen weddenschap daarvoor meer mogelijk.

De vraag blijft wat nu? Er kan best weer een terugslag komen. Zodra we wat meer informatie van de diverse ‘deskundigen’ (die ook allemaal brood eten) hebben, zullen we dat doorgeven.

Op dit ogenblik zeggen dergelijke berichten dat er op korte termijn grote pieken omhoog zullen gaan.

Goed om een gokje te wagen? Goed om nog op tijd in te stappen?

6 REACTIES

 1. De goudprijs gaat omhoog, de dollar gaat

  omlaag. (goudprijs is in dollars)

  Pas als de goudprijs snellerstijgt

  dan dat de dollar daalt maak je winst.

  (moet je nog maar afwachten of je je

  goud ooit ‘krijgt’ als de banken klappen).

 2. Je moet gek zijn om je goud in een bank te houden/laten.

  Goud hou je thuis (in je tuin) bij (tenzij je Oostenrijker bent.)

 3. Wat de fan van LvM schreef is op zichzelf juist. In dollars is de goudprijs behoorlijk gestegen, maar in euro’s (nog) niet. Dat wil nog niet zeggen, dat goud niet in euro’s in de (nabije) toekomst omhoog gaat. Dat gaat zeker gebeuren, omdat het stabiliteitspact kort geleden een kopje kleiner is gemaakt staat het nu alle Europese centrale banken vrij om zoveel mogelijk papier bij te drukken om hun uit de hand gelopen begrotingstekorten te financierien. Mijn weddenschap is in ieder geval in edelmetalen.

Comments are closed.